Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Суспільство » Україна 31 травня повернула з полону 75 військових та цивільних (ФОТО)

Україна 31 травня повернула з полону 75 військових та цивільних (ФОТО)

Україна 31 травня повернула з полону 75 військових та цивільних (ФОТО)

В Україну повернули полонених. Фото: Володимир Зеленський

Сьогодні, 31 травня, Україна повернула з полону 75 полонених. Серед них військові ЗСУ та Нацгвардії, прикордонники та цивільні.

Про це повідомляє Президент України Володимир Зеленський.

Україна повернула на підконтрольну територію 75 полонених: воїни ЗСУ та Нацгвардії, прикордонники та четверо цивільних. Серед повернутих – оборонці Маріуполя, Зміїного, Гостомеля та 14 захисників Чорнобильської АЕС.

“Увесь цей час ми ні на день не припиняли працювати, щоб повернути додому кожного й кожну з російського полону. Про всіх пам’ятаємо. Докладаємо максимум зусиль, щоб знайти кожного й кожну. Дякую команді, яка працює над обмінами!”, – пише Володимир Зеленський.


Раніше ми писали, що Україна повернула 212 полеглих захисників, які захищали різні напрямки, зокрема Запорізький. Тіла воїнів будуть ідентифіковані та передані рідним для поховання.

У Запоріжжі на Майдані Героїв 25 травня відбулася акція на підтримку полонених захисників Маріуполя. До заходу долучилося майже 100 людей.

У Запоріжжі 12 травня пройшов мирний пікет на підтримку полонених військових бригади “Азов”. На майдані Героїв зібралося близько 100 активістів.

В липні 2023 року начальника зміни турбінного відділення ЗАЕС Сергія Спартесного викрали окупанти. Протягом 9 місяців вони утримують чоловіка в полоні.

31 січня з полону повернули мешканця Запоріжжя. Його вважали зниклим безвісти 2 роки. Проте ще понад 680 жителів Запорізької області вважаються зниклими безвісти або перебувають у російському полоні.

Раніше в січні Україна повернула з російського полону 207 військових. Серед них опинилися й 46 солдатів, сержантів та офіцерів, які боронили Запорізький напрямок.