Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Суспільство » Транспорт » Рух транспорту через ДніпроГЕС можуть відновити за декілька годин, – Федоров

Рух транспорту через ДніпроГЕС можуть відновити за декілька годин, – Федоров

Рух транспорту через ДніпроГЕС можуть відновити за декілька годин, – Федоров

ДніпроГЕС
Фото: Inform.zp.ua

Після нічної російської атаки по об’єкту інфраструктури Запоріжжя було перекрито рух через греблю ДніпроГЕС. За декілька годин його можуть відновити для легкового транспорту.

Про це повідомив очільник Запорізької ОВА Іван Федоров.

Російські війська атакували Запоріжжя з третьої ранку 1 червня. Внаслідок цього був пошкоджений критичний об’єкт інфраструктури. Рух через греблю Дніпровської ГЕС перекрили тимчасово, та, за словами Федорова, за кілька годин його мають відновити.

Також під час атаки росіян пошкоджені десятки вікон у житлових будинках та десятки автівок мирних мешканців.

Що відомо про ракетний удар по Запоріжжю 1 червня?

Російські окупаційні війська нанесли ракетний удар по Запоріжжю. Вони поцілили по одному із об’єктів енергетичної інфраструктури. Люди не постраждали.

Також пошкоджені понад 20 житлових будинків та закладів соціальної сфери.

У Запоріжжі тимчасово перекрили рух через Дніпровську ГЕС. Транспорт пускають в обʼїзд через Арковий міст та Нові мости.

Під час російської ракетної атаки 1 червня постраждали енергооб’єкти в п’яти областях України, зокрема в Запорізькій. Наслідки удару росіян уточнюються.

 Авіаційні ракети Х-59 та Х-69 запускали з окупованої Запорізької області.