Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Суспільство » ЖКГ » Тарифи на комунальні послуги у червні 2024 в Запоріжжі: скільки доведеться заплатити

Тарифи на комунальні послуги у червні 2024 в Запоріжжі: скільки доведеться заплатити

Тарифи на комунальні послуги у червні 2024 в Запоріжжі: скільки доведеться заплатити

Ілюстративне фото

Inform.zp.ua зібрав всю інформацію про тарифи на комунальні послуги. Скільки доведеться заплатити запоріжцям у червні за світло, газ, воду та вивезення сміття – читайте в цьому матеріалі.

Ціни на електроенергію

Кабмін ухвалив рішення про підвищення тарифу на світло. З 1 червня почне діяти єдина ціна за світло – це 4,32 гривні за кіловат-годину.

Нова ціна 4,32 грн діятиме на всі кіловати. Тобто тариф підняли на 60%. І діятиме він до 1 травня 2025 року. Це означає, що якщо лічильник «накрутив» умовні 150 кВт*год на місяць, то суми у платіжках зростуть із 396 до 648 грн. Такі споживачі з 1 червня до 30 вересня платитимуть по 4,32 грн за кіловат. А з 1 жовтня до 30 квітня – залежно від обсягу споживання.

Нова вартість за світло встановлена до 1 травня 2025 року.

Топ 6 рецептів на випадок відключення світла від Євгена Клопотенка
Відключення світла. Ілюстративне фото

Як зазначили в Міненерго «нічний тариф» на електроенергію, за наявності двозонного лічильника, становитиме 2,16 грн за кВт/год.

Крім того, протягом опалювального періоду (з 1 жовтня 2024 року по 30 квітня 2025 року) передбачено пільговий тариф для споживачів, які використовують електроопалювальні установки, на рівні 2,64 грн/кВт год (при споживанні ними в цей період до 2000 кВт/год електроенергії на місяць).

Місячний обсяг до 2000 кВт*год в опалювальний період тарифікуватиметься по 2,64 грн за кіловат.  Якщо лічильник покаже більше 2000 кВт*год, то доведеться заплатити за тарифом 4,32 грн, причому за весь спожитий обсяг (без дешевих кіловатів до 2000 кВт*год).

Ціни на воду

З 1 червня НКРЕКП пропонує встановити нові тарифи. У Запоріжжі непобутові споживачі платитимуть 22,88 грн за водопостачання та 14,32 грн за водовідведення, «Облводоканал» надаватиме послуги своїм абонентам за тарифами – 27,96 грн за водопостачання та 41,3 грн за водовідведення (ціни вказані без ПДФ за 1 м³).

Після такого підвищення запорізький «Облводоканал» сплачуватиме за водовідведення найбільшу з усіх регіонів ціну.

При цьому тарифи на водопостачання та водовідведення для населення залишаться без змін – на рівні 24 лютого 2022 року. І наразі питання їх підвищення не підіймається.

Ілюстративне фото

У Запорізькому водоканалі подають такий тариф: 28,37 гривні.

Тарифи на газ

АТ “Запоріжгаз” перейшло під управління Групи Нафтогаз. Особові рахунки, тарифи та реквізити на оплату послуг для споживачів Запорізької області залишаються незмінними.

Раніше ТОВ “Енерджі Трейд Груп” (ETG) по Запорізькій області встановив єдиний місячний і річний тариф — 7,79 грн. за 1 м3 (з урахуванням ПДВ).

Ілюстративне фото

«Нафтогаз» і надалі реалізовуватиме газ постачальникам тепла для населення за фіксованою ціною. Вона становить 7,4 грн за кубічний метр.

Запоріжців попереджають, платформи та онлайн-сервіси 104.ua, на яких раніше споживачі природного газу могли передати показники лічильника, вже не є коректними та не працюють. Наразі для споживачів природного газу відкрито доступ до сервісів ГК «Нафтогаз», де можна передати показники у різний спосіб.

Тарифи на вивезення сміття

Для населення вартість послуг з поводження з побутовими відходами на одну особу становить:

  • в упорядкованих багатоквартирних будинках-39,69 грн;
  • в одноквартирних будинках з присадибною ділянкою (приватний сектор) – 44,33 грн.
Ілюстративне фото

Як писав раніше Inform.zp.ua, 1 червня в Запоріжжі будуть погодинні обмеження енергопостачання з 18:00 до 24:00.