Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Суспільство » Транспорт » В Запоріжжі затори через перекриття ДніпроГЕС: коли відкриють греблю (ФОТО)

В Запоріжжі затори через перекриття ДніпроГЕС: коли відкриють греблю (ФОТО)

В Запоріжжі затори через перекриття ДніпроГЕС: коли відкриють греблю (ФОТО)

Фото: Inform.zp.ua

У Запоріжжі затори на мостах через острів Хортиця. Це пов’язано з останнім ракетним обстрілом, після якого перекрили проїзд греблею ДніпроГЕС.

Про це повідомляють кореспонденти Inform.zp.ua.

За словами очевидців на запорізьких мостах дорогою через Хортицю великі затори. Водії просуваються повільно, доводиться стояти годину. Такі зміни в дорожньому русі пов’язані з перекриттям греблі ДніпроГЕС.

Наразі немає інформації, коли греблю відкриють для проїзду. Раніше очільник Запорізької ОВА Іван Федоров повідомляв, що греблю відкриють за декілька годин. Потім було прийняте рішення не відкривати ДніпроГЕС на вихідних.

“Після детального обстеження наслідків ворожого ракетного удару прийняли рішення не відкривати рух греблею на вихідні дні. За цей час маємо зробити все необхідне, щоб максимально убезпечити учасників руху”, – зазначив Федоров.

Що відомо про ракетний удар по Запоріжжю 1 червня?

Російські окупаційні війська нанесли ракетний удар по Запоріжжю. Вони поцілили по одному із об’єктів енергетичної інфраструктури. Люди не постраждали.

Також пошкоджені понад 20 житлових будинків та закладів соціальної сфери.

У Запоріжжі тимчасово перекрили рух через Дніпровську ГЕС. Транспорт пускають в обʼїзд через Арковий міст та Нові мости. За декілька годин його хотіли відновити для легкового транспорту.

Під час російської ракетної атаки 1 червня постраждали енергооб’єкти в п’яти областях України, зокрема в Запорізькій. Наслідки удару росіян уточнюються.

 Авіаційні ракети Х-59 та Х-69 запускали з окупованої Запорізької області.

В ніч на 1 червня українські захисники знищили 10 БпЛА “Shahed-136/131”, 2 БпЛА розвідувального типу, 2 керовані авіаційні ракети Х-59/69 та 3 крилатих ракети Х-101/555.