Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Кримінал » У Запоріжжі працівник енергокомпанії готував серію терактів: подробиці від СБУ (ФОТО)

У Запоріжжі працівник енергокомпанії готував серію терактів: подробиці від СБУ (ФОТО)

У Запоріжжі працівник енергокомпанії готував серію терактів: подробиці від СБУ (ФОТО)

Фото: СБУ

У Запоріжжі затримали охоронця енергокомпанії, який готував серію терактів. Чоловік співпрацював з російськими службами та стежив за військовими ТЦК.

Про це повідомляє Служба безпеки України.

За даними слідства, охоронець запорізької енергокомпанії готував серію терактів в місті. Колаборант стежив за парковками міських ТЦК. Фігурант планував встановити вибухівку на автомобілі працівників військоматів.

Під вплив окупантів чоловік потрапив у квітні 2024 року.

“У поле зору агресора він потрапив через свою доньку, яка проживає в москві та співпрацює з російською спецслужбою”, – йдеться в повідомлені СБУ.

Чоловіка затримали, коли він стежив за об’єктом Сил Оборони. В телефоні зловмисника виявили докази спілкування з російськими спецслужбами. Окрім ТЦК колаборант також стежив за енергетичними об’єктами міста.

“На виконання ще одного завдання ним було встановлено місця розташування двох важливих об’єктів енергетичної системи міста. Розвіддані потрібні були ворогу для планування їх якнайшвидшого цільового ураження”, – пише Запорізька обласна прокуратура.

Наразі чоловік перебуває під вартою та йому загрожує довічне ув’язнення за державну зраду.


Раніше Inform.zp.ua писав, що суд визнав винним колишнього депутат-комуніста, який коригував ракетні удари по Запоріжжю. Він сяде до в’язниці на 15 років.

Також контррозвідка Служби безпеки затримала агента воєнної розвідки росії, який коригував ракетні атаки РФ по Запоріжжю. Йому загрожує довічне ув’язнення. За даними слідства, коригувальником ворожого вогню виявився охоронець місцевого дитсадка. У грудні минулого року чоловік був дистанційно завербований представником головного управління генштабу збройних сил РФ (відомого як ГРУ).