Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Суспільство » У Запоріжжі продадуть пам’ятник Леніну за 15 млн гривень (ФОТО)

У Запоріжжі продадуть пам’ятник Леніну за 15 млн гривень (ФОТО)

У Запоріжжі продадуть пам’ятник Леніну за 15 млн гривень (ФОТО)

Пам’ятник Леніну в Запоріжжі. Ілюстративне фото

4 червня депутати ухвалили на сесії Запорізької міської ради рішення про продаж пам’ятника Леніну. Вперше з 2016 року монумент виставлять на аукціон за 10-15 млн гривень.

Про це повідомила секретарка Запорізької міської ради Регіна Харченко.

Депутати Запорізької міської ради підтримали рішення про продаж пам’ятника Леніну. Монумент знесли ще в 2016 році та він весь час перебував на балансі міста. Тепер пам’ятник виставлять на аукціон за 10-15 млн гривень. Якщо його куплять, то зароблені кошти підуть в бюджет громади.

У Запоріжжі продадуть пам'ятник Леніну за 15 млн гривень
Знесений пам’ятник Леніну в Запоріжжі. Фото: Регіна Харченко

Раніше ми писали, що у Запоріжжі відбудеться лекція про історію пращурів. Лектори розкажуть про менонітів, які створили свої колонії на острові Хортиця.

Дніпровська ГЕС – це велична, масштабна споруда початку 20 століття. Навколо її будівництва і досі точиться безліч міфів і теорії, які 16 березня в Музеї архітектури Запоріжжя, на лекції-дискусії «Хоч греблю гати питань про ДніпроГЕС», розвінчували історики Запоріжжя.

В заповіднику “Хортиця” знайшли чимало артефактів, які відкрились на острові після підриву Каховської ГЕС. Фахівці здійснили всі необхідні консерваційно-реставраційні роботи та кожний охочий може у відкритому доступі подивитися на історичні предмети.

Падіння рівня води у нижньому б’єфі ДніпроГЕС відкрило для археологів нові знахідки та артефакти. Одними з них стали старовинні дерев’яні човни, які колись були пришвартовані на берегах острова Хортиця.