Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Суспільство » 100 мільйонів на ЗСУ, зруйновані будинки, ремонт доріг, перейменування вулиць: які рішення прийняли запорізькі депутати

100 мільйонів на ЗСУ, зруйновані будинки, ремонт доріг, перейменування вулиць: які рішення прийняли запорізькі депутати

100 мільйонів на ЗСУ, зруйновані будинки, ремонт доріг, перейменування вулиць: які рішення прийняли запорізькі депутати

Фото: Запорізька міська рада

Сьогодні, 5 червня, відбулася сесія Запорізької міської ради. Депутати ухвалили понад 70 рішень пов’язаних транспортом, обороною, відбудовою тощо.

Про це повідомила секретарка Запорізької міської ради Регіна Харченко.

На 23-й сесії Запорізької міської ради прийняли понад 70 рішень. Ось частина з них:

  • Виділили 100 мільйонів гривень на ЗСУ;
  • Розподілили 172,6 мільйонів державної субвенції на відновлення чотирьох постраждалих будинків у Запоріжжі. Додатково виділили гроші з міського бюджету;
  • Затвердили Програму всебічного розвитку і функціонування української мови в усіх сферах життєдіяльності міста Запоріжжя на 2024-2030 роки;
  • Виділили кошти на аварійний ремонт доріг і тротуарів, в тому числі внутрішньоквартальних;
  • Прийняли платний проїзд в трамваях і тролейбусах (набуває чинності з 10 червня). Встановлено тариф у 10 грн, також і для муніципальних автобусів. Безоплатний проїзд для пільгових категорій залишили;
  • Перейменували вулицю Гагаріна на вулицю Дмитра Донцова;
  • Виділили 4,7 мільйони гривень на капремонт балконів у будинку по вул. Петра Сагайдачного, 1, зруйнованих обстрілом;
  • Виділили 5 мільйонів на закупівлю ремонтних, паливно-мастильних матеріалів до міського резерву для ліквідації наслідків обстрілів.

Нагадаємо, що сьогодні, 5 червня, депутати ухвалили на сесії Запорізької міської ради рішення про продаж пам’ятника Леніну. Вперше з 2016 року монумент виставлять на аукціон за 10-15 млн гривень.

4 червня відбулося засідання виконавчого комітету Запорізької міської ради. Посадовці ухвалили рішення у сфері транспорту, благоустрою, пільги тощо.

Раніше ми вже писали, що у Запоріжжі планують повернути платний проїзд в трамваях та тролейбусах. Так проїзд в громадському транспорті (трамваї, тролейбуси та автобуси) – буде коштувати 10 грн.

Робоча група з благоустрою Запоріжжя на засіданні запропонувала на проспекті Соборному прибрати МАФи та зовнішню рекламу. Ці зміни відбудуться в рамках проєкту “Європейський проспект”.