Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Новини » Де просуваються окупанти в Запорізькій області: ISW (КАРТА)

Де просуваються окупанти в Запорізькій області: ISW (КАРТА)

Де просуваються окупанти в Запорізькій області: ISW (КАРТА)

ЗСУ

Російські джерела пишуть про просування на Запорізькому напрямку біля Роботиного та Малої Токмачки. Однак американські аналітики вважають ці заяви недостовірними та не має візуальних підтверджень.

Про це йдеться в заяві Американського інституту вивчення війни (ISW).

Російські джерела писали про просування окупантів поблизу Роботиного. Водночас аналітики ISW не спостерігали візуальних підтверджень. Інформацію про просування росіян поширював також представник окупаційної влади Запорізької області Володимир Рогов. Однак американські дослідники пишуть, що він часто робить сумнівні заяви про ситуацію на Запорізькому напрямку.

Ситуація на Запорізькому напрямку 8 червня
Запорізький напрямок. Карта: ISW

“Повідомляється, що російські війська атакували поблизу Роботиного; на схід від Роботиного біля Вербового; на північний схід від Роботиного поблизу Малої Токмачки та Новопокровки; і на південь від Роботиного біля Новопрокопівки 7 і 8 червня”, – йдеться у звіті ISW.

За інформаціє американських аналітиків, російські війська розпочали наступ на захід і північний захід від Роботиного та на південь від Малих Щербаків.


Раніше ми писали, що на ділянці кордону Донецької і Запорізької областей тривали позиційні бойові дії, однак підтверджених змін лінії фронту на цій ділянці не зафіксовано.

В результаті обстрілу та падіння уламків безпілотних літальних апаратів виникло 3 пожежі в місті Запоріжжя та в населених пунктах Пологівського району.

Нещодавно окупанти просунулися біля села Роботине, це підтверджують геолокаційні кадри. Позиційні бої продовжуються на Запорізькому напрямку.

На Запорізькому напрямку українські бійці виявили укріплені позиції окупантів. Туди відправили наземний дрон-камікадзе із вибуховим зарядом.

Майже рік російські окупанти намагаються захопити населений пункт Роботине у Запорізькій області. На сьогодні це – сіра зона, звідки українські військові вивезли все цивільне населення. Попри заяви про певні просування окупантів, Роботине залишається під контролем українських військових.