Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Економіка » Бізнес » Жителька Бердянська Ксенія Клейнос відкрила кав’ярні у Львові (ФОТО)

Жителька Бердянська Ксенія Клейнос відкрила кав’ярні у Львові (ФОТО)

Жителька Бердянська Ксенія Клейнос відкрила кав’ярні у Львові (ФОТО)

Ксенія Клейнос. Фото: Мінреінтеграції

Жителька тимчасово окупованого Бердянська Ксенія Клейнос отримала грант на відкриття власного бізнесу. Жінка відкрила кав’ярні у Львові, де вона зараз проживає.

Про це повідомляють в Мінреінтеграції.

Після початку повномасштабного вторгнення Ксенія Клейнос переїхала до Львова. Там жінка отримала грант на відкриття власного бізнесу. На ці кошти Ксенія відкрити кав’ярню, яка б стала місцем зустрічі для інших переселенців.

Заклад отримав назву “Дзендзик” на честь острова поблизу Бердянська. Всередині кав’ярня прикрашена малюнками, що нагадують про Азовське море. Зокрема маяком, створеним художницею із Бердянська. На стіні закладу розміщено напис: “Ти можеш більше, ніж думаєш”.

“Моя кав’ярня допомагає мені зберігати зв’язок з Бердянськом”, – пише Ксенія на сторінці закладу.

Згодом Ксенія відкрила другу кав’ярню у Львові. Зараз там проводять різноманітні заходи: воркшопи, книжкові клуби, зустрічі з художниками. Відвідувачі обмінюються контактами, досвідом життя у Львові, читають книжки авторів із Бердянська, які вони передають з окупації.

Усі доходи від продажу хендмейду та листівок спрямовують на підтримку ЗСУ й благодійні проєкти.


Як ми писали раніше, жителька Енергодара отримала від держави грант на 1,5 тисячі євро. На ці кошти Яна облаштувала в Запоріжжі майстерню з дерев’яних сувенірів.

Ветерани та ветеранки війни, члени їхніх сімей зможуть податися на отримання гранту у розмірі до 400 тисяч гривень для відкриття малого бізнесу.

В рамках державного проєкту “єРобота” у Запоріжжі грант на власний бізнес надали 85 заявникам. Як наслідок, в місті з’явилося 44 вакантних місця для роботи.

Олег Касьян, військовий із Запоріжжя, отримав грант від держави. За ці гроші він планує відкрити перший капсульний готель у місті.

У грудні 2023 року в Запоріжжі запрацював готель “Capsula”. Він розміщений в парку ім. Климова, що в Шевченківському районі. Від інших готелів і хостелів міста його відрізняє досить новий для України концепт – капсули замість звичних номерів. Поки що похизуватися наявністю подібних місць нічлігу можуть лише Київ, Львів та Запоріжжя.