Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Події » Екологія » У Запоріжжі на Хортиці загинуло більше півсотні риб: що відомо (ФОТО)

У Запоріжжі на Хортиці загинуло більше півсотні риб: що відомо (ФОТО)

У Запоріжжі на Хортиці загинуло більше півсотні риб: що відомо (ФОТО)

Фото: Держекоінспекція Південного округу

У Запоріжжі на озері Качиному в заплаві острова Хортиця зафіксували мор риби. Загинуло 57 щук та 1 сом.

Про це повідомила Держекоінспекція Південного округу.

Інспектори встановили факти мору риби на озері Качиному в заплаві о. Хортиця. Загинуло 57 особин щуки та 1 сом. В озері екологи виявили відхилення від норми за показником розчиненого кисню, який менше потрібного в 2 рази.

У Запоріжжі на Хортиці загинуло більше півсотні риб
Фото: Держекоінспекція Південного округу

Держекоінспекція невідкладно проведе заходи зі штучної аерації водойми. Спільно із Запорізькою ОВА екологи порахують збитки та планують переселити риб в безпечне середовище.

“У зв’язку з підривом Каховської ГЕС, більшість озер о. Хортиця втратили сполучення з р. Дніпро, що призводить до їх осушення та негативно впливає на водні біоресурси. Співробітниками заповідника та Держекоінспекції Південного округу розроблено план дій з переселення риби з зон ризику, який застосовується при необхідності”, – каже Олег Бігдан, начальник Інспекції.


Раніше ми писали, що 5 червня в Україні відзначали Всесвітній день охорони навколишнього середовища. Окупанти в Запорізькій області своїми обстрілами роблять шкоду людям та природі. Станом на травень цього року екологія Запорізької області зазнала втрат на понад 15 млрд гривень.

У передмісті Запоріжжя правоохоронці викрили браконьєрів, які під час нересту ловили рибу лісками на човні. Вони впіймали близько 2000 рибин та завдали шкоди на понад 3 млн гривень.