Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Суспільство » Освіта » Іван Федоров розповів, як проходить навчання в школах Запоріжжя

Іван Федоров розповів, як проходить навчання в школах Запоріжжя

Іван Федоров розповів, як проходить навчання в школах Запоріжжя

Фото: ілюстрація

В Запорізькій області вже 79 шкіл перейшли на змішаний формат навчання. Школярі відвідують заняття позмінно, навіть під час повітряної тривоги.

Про це повідомив очільник Запорізької ОВА Іван Федоров.

79 шкіл Запорізької області вже працюють у змішаному форматі. За словами Івана Федорова, учні позмінно навчаються в облаштованих укриттях. Уроки не перериваються на повітряну тривогу, яка може тривати по 4-5 годин на добу.

“Наша мета до 1 вересня – дати можливість безпечної офлайн-освіти щонайменше 80% дітей області. Це 50 тисяч школярів”, – каже очільник ЗОВА.

Обласна влада поставили собі такі завдання:

  • облаштування наявних укриттів, кошти на які дають і міжнародні партнери,
  • будівництво підземних навчальних просторів на 500 дітей кожен. Отримали державну субвенцію на перші 5 проектів.

Нагадаємо, що колишній в.о. міського голови Запоріжжя Анатолій Куртєв виступив проти закриття шкіл та дитячих садків в Запоріжжі. За його словами, це рішення було прийнятою міською владою “поспіхом”.

Депутати Запорізької міської ради під час двадцять третьої сесії проголосували за оптимізацію закладів освіти у Запоріжжі. Згідно з цим рішенням, закрили дев’ять шкіл та п’ять дитячих садочків.

У Запоріжжі 1 червня від російського обстрілу пошкодило гімназію №30. В планах міської влади об’єднати школу з більш безпечним освітнім закладом.