Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Кримінал » У Запоріжжі затримали двох агентів, які наводили удари по “Мотор Січі” (ФОТО)

У Запоріжжі затримали двох агентів, які наводили удари по “Мотор Січі” (ФОТО)

У Запоріжжі затримали двох агентів, які наводили удари по “Мотор Січі” (ФОТО)

Мотор Січ

У Запоріжжі затримали двох братів, які співпрацювали з російськими спецслужбами. Один чоловік був працівником “Мотор Січі” та передав усю інформацію для коригування ударів по підприємству.

Про це повідомила Служба безпеки України.

За даними СБУ, росіян цікавили координати цехів “Мотор Січі” та ще одного машинобудівного заводу, які виробляють комплектуючі для авіації ЗСУ.

“Насамперед агресору потрібні були локації конструкторських бюро та виробничих потужностей, котрі були передислоковані після повномасштабного вторгнення і де виготовляють авіадвигуни для бойових гелікоптерів та БПЛА”, – йдеться в повідомлені.

Щоб отримати цю інформацію, російська спецслужба залучила колаборанта – механіка верстатів одного з промислових об’єктів “Мотор Січі”.

За вказівкою окупантів чоловік обходив територію підприємства та фіксував місцерозташування виробничих цехів та складів з готовою продукцією. Потім фігурант робив позначки локацій на гугл-картах для їх подальшої передачі росіянам.

В цю схему колаборант підключив свого брата – безробітного місцевого жителя, який був на прямому зв’язку з російською спецслужбою. Для комунікації використовували анонімні чати в месенджері.

Ця інформація потрібна була окупантам, щоб нанести ракетні удар по оборонних підприємствам Запоріжжя.

Наразі СБУ повідомила затриманим про підозру за ч. 2 ст. 111 ККУ (державна зрада вчинена в умовах воєнного стану). Фігуранти перебувають під вартою. Їм загрожує довічне ув’язнення.


Як ми писали раніше, у Запоріжжі затримали охоронця енергокомпанії, який готував серію терактів. Чоловік співпрацював з російськими службами та стежив за військовими ТЦК.

Також контррозвідка Служби безпеки затримала агента воєнної розвідки росії, який коригував ракетні атаки РФ по Запоріжжю. Йому загрожує довічне ув’язнення. За даними слідства, коригувальником ворожого вогню виявився охоронець місцевого дитсадка. У грудні минулого року чоловік був дистанційно завербований представником головного управління генштабу збройних сил РФ (відомого як ГРУ).