Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Кримінал » Резонанс » У Запоріжжі вбили посадовця міської ради: поліція підтвердила інформацію

У Запоріжжі вбили посадовця міської ради: поліція підтвердила інформацію

У Запоріжжі вбили посадовця міської ради: поліція підтвердила інформацію

Директор департаменту правового забезпечення Запорізької міської ради Максим Денщік

У мережі з’явилася інформація, що на посадовця Запорізької міської ради Максима Денщіка було скоєно замах. Поліція підтвердила, що сьогодні, 11 червня, невідома особа вистрілила в чиновника.

Про це повідомляє Нацполіція Запорізької області.

11 червня о 07:55 до Олександрівського районного управління поліції надійшло повідомлення про стрілянину та поранення чоловіка. Поліція встановила, що біля під’їзду багатоповерхівки невідомий з вогнепальної зброї здійснив чотири постріли у місцевого посадовця та зник з місця події. Потерпілий помер під час надання медичної допомоги.

За цим фактом слідчі відкрили кримінальне провадження за ч. 1 ст. 115 (Умисне вбивство) ККУ. Наразі поліція розшукує стрілка.

Місцеві канали пишуть, що невідомий стріляв у Максима Денщіка, який раніше був відсторонений від виконання обов’язків Директора департаменту правового забезпечення міської ради.

Що відомо про відсторонення Максима Денщіка

У травні 2024 року директора департаменту правового забезпечення Запорізької міської ради Максима Денщіка тимчасово відсторонили від посади.

Про відсторонення Максима Денщіка повідомив начальник управління внутрішньої політики, преси та інформації Запорізької міської ради Євген Коваленко в коментарі “Суспільному”.

За словами Євгена Коваленка, директор департаменту правового забезпечення Запорізької міської ради Максим Денщік тимчасово відсторонений від роботи, а його обов’язки передали іншій особі. Стосовно посадовця наразі проводиться службове розслідування.

Сам же Максим Денщік розповів, що його відсторонили на підставі анонімного листа, в якому писали про “перевищення повноважень”.

“Мене відсторонили від займаної посади, начебто, на підставі якогось анонімного листа, що я щось там перевищив якісь повноваження… Навіть такий юридичний нігілізм, коли мене відстороняють, мені забороняють з’являтися до адмінбудівлі і визначають моїм місцем роботи Комунарську районну адміністрацію, що зовсім іде в розріз з діючим законодавством”, – каже посадовець.

2 травня Максим Денщік в соціальних мережах писав про тиск на нього з боку очільника ЗОВА Івана Федорова:

“Хочу офіційно заявити про тиск на мене зі сторони голови ЗОВА Федорова Івана! Останній “по-хорошому” пропонував мені декілька разів звільнитися із займаної посади за власним бажанням. Я відмовився, бо вважаю, що чесно та сумлінно виконую свої обовʼязки!”, – йдеться у дописі.

Максим Денщік не звертався до правоохоронних органів та вважає, що якщо правоохоронців зацікавить його допис то вони самі почнуть займатися справою.