Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Суспільство » Запоріжжя стало найдепресивнішим містом України у 2024 році (ІНФОГРАФІКА)

Запоріжжя стало найдепресивнішим містом України у 2024 році (ІНФОГРАФІКА)

Запоріжжя стало найдепресивнішим містом України у 2024 році (ІНФОГРАФІКА)

Проспект Запоріжжя. Ілюстративне фото

Міжнародний республіканський Інститут (IRI) опублікував результати дослідження, в якому оцінювалася якість життя у великих містах України. За підсумками рейтингу, Запоріжжя посіло передостаннє 21-ше місце серед 22 міст, що брали участь.

Оцінювання проводилося за низкою критеріїв, таких як медичне обслуговування, транспортна інфраструктура, освітлення вулиць, доступність для людей з інвалідністю, стан бомбосховищ тощо. Окремо досліджувалася робота міської влади, за цим показником Запоріжжя виявилося на останньому місці.

Втім, діяльність обласної військової адміністрації Запорізької області оцінена дещо краще містянами. Попри близькість до лінії фронту, мешканці вважають місто цілком придатним для відкриття власного бізнесу.

Згідно дослідженням Інституту, опублікованим у 2023 році, українці менш позитивно оцінюють майбутнє України, оскільки рейтинг впав з 84% у 2023 році, до 71 у 2024. 

Запоріжжя стало найдепресивнішим містом України в 2024 році
Інфографіка: Міжнародний республіканський Інститут (IRI)

Запоріжжя також посідає останнє місце за рейтингом екологічного забруднення та емоційного занепаду міст. Запоріжжя виявилось єдиним містом в Україні, рейтинг депресивності якого сягнув позначки -0.2.

Автор: Артур Гребенюк


Нагадаємо, що сьогодні, 11 травня, в Запоріжжі чотирма пострілами вбили посадовця міської ради Максима Денщіка. У місті тепер поліція веде посилений контроль за безпекою.

У мережі з’явилася інформація, що на посадовця Запорізької міської ради Максима Денщіка було скоєно замах. Поліція підтвердила, що сьогодні, 11 червня, невідома особа вистрілила в чиновника.

Поліція Запоріжжя веде слідство на місці вбивства посадовця Запорізької міської ради Максима Денщіка. З’явилися перші фото з місця злочину.