Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Суспільство » Транспорт » Валідатори в громадському транспорті Запоріжжя знову можуть з’явитися: як через них можна оплатити за проїзд

Валідатори в громадському транспорті Запоріжжя знову можуть з’явитися: як через них можна оплатити за проїзд

Валідатори в громадському транспорті Запоріжжя знову можуть з’явитися: як через них можна оплатити за проїзд

Валидатор
Фото: Запорожский горсовет

Скоро у міському електротранспорті мають з’явитися валідатори, завдяки яким можна буде сплатити за проїзд безконтактно.

Про це повідомила секретар міськради та в.о. міського голови Регіна Харченко.

Наразі збирається профільна комісія, яка виставить вимоги до претендентів:

“Оголошуємо конкурс на подання пропозицій, отримуємо заявки, оцінюємо та обираємо найбільш економічно вигідну, підписуємо договір і впроваджуємо валідатори для безконтактної оплати проїзду в трамваях і тролейбусах”, — йдеться у повідомленні. 

На сайті міськради опублікували рішення в якому вказано, що завдяки валідаторам вдасться ефективно розподіляти кошти на покриття відшкодування перевезення пільговиків тощо.

Конкурсний відбір триватиме від місяця до півтора.

Що треба знати пасажирам?

Щоб оплатити за проїзд безготівково, до валідатора необхідно прикласти банківську картку чи пристрій з підтримкою ApplePay\GooglePay, зачекати одинарного звукового сигналу та зеленої позначки на валідаторі. Це буде свідчити про успішно завалідовану поїзду.

Нагадаємо, що з 10 червня проїзд у трамваях та тролейбусах став платним — 10 гривень за квиток. До цього, з 25 лютого 2022 року, комунальна компанія міськради “Запоріжелектротранс” виконувала перевезення пасажирів на безоплатній основі.

Суттєве зменшення доходів негативно вплинуло на рухомий склад підприємства.

За умови відновлення платного проїзду в електротранспорті з вартістю проїзду у 10 гривень, вдалося знизити існуючу вартість проїзду у комунальних автобусах з 12 до 10 гривень. Тобто, було встановлено єдину вартість проїзду у комунальних автобусах, тролейбусах і трамваях. Складає вона 10 гривень.