Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Суспільство » В одному з районів Запоріжжя планують знести кіоски та висадити дерева: що відомо

В одному з районів Запоріжжя планують знести кіоски та висадити дерева: що відомо

В одному з районів Запоріжжя планують знести кіоски та висадити дерева: що відомо

Запорізькі пляжі. Фото: Запорізька міська рада

У Запоріжжі комунальники привели до ладу всі 34 парки та сквери, 3 міські пляжі. В Заводському районі Запоріжжя ще планують висадити дерева, прибрати деякі кіоски та провести світло на пляжі.

Про це повідомила пресслужба Запорізької міської ради.

Комунальники вже привели до ладу в Запоріжжі 34 парки та сквери, 8 фонтанів, 3 міські пляжі, 125 громадських вбиралень, квіти на клумбах, 17 гектарів пляжного піску очищено, лавки і майданчики пофарбовано, складено акти обстеження дна водойм. При цьому запоріжцям нагадують про заборону на купання на міських пляжах.

В Заводському районі Запоріжжя планують провести додаткові роботи з благоустрою, зокрема:

  • прибрати кіоски та стихійну торгівлю на вул. Тенісній, яка заважає пішоходам та зеленим насадженням;
  • на вулицях Молодіжній та Історичній планують висадити дерева;
  • на пляж по вул. Лейтенанта Шмідта планують провести електрику.

Раніше ми писали, що в Запоріжжі продовжує діяти заборона на купання на пляжах. Запоріжцям радять не порушувати заборону не лише через воєнний стан, а й через забруднення води.

У Запоріжжі подовжили заборону купання на міських пляжах до закінчення воєнного стану. На місцях відпочинку встановлять відповідні таблички та на деяких пляжах працюватимуть рятувальники.

У Запоріжжі фахівці рятувально-водолазної служби обстежують та розчищають дно Дніпра на міських пляжах. Спеціалісти чистять дно на глибині до двох метрів.

Комунальники привели до ладу міські пляжі Запоріжжя. В місті продовжує діяти заборона на купання, тому пляжі офіційно не відкриті для відпочинку.

У Запоріжжі продовжує діяти заборона на відвідування пляжів, що ввели ще на початку повномасштабної війни. Тим не менш, ці місця відпочинку приводять до ладу.

“У разі скасування заборони відвідування місць відпочинку населенням на водних об’єктах буде можливий розгляд питання офіційного відкриття пляжів та пляжного сезону в місті”, – зазначили в Управлінні з питань екологічної безпеки.