Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Суспільство » Повістки в Україні буть надсилати звичайною поштою: що треба знати запоріжцям

Повістки в Україні буть надсилати звичайною поштою: що треба знати запоріжцям

Повістки в Україні буть надсилати звичайною поштою: що треба знати запоріжцям

Мобілізація в Україні. Фото: Inform.zp.ua

Після 16 липня військовозобов’язаним запоріжцям повістки зможуть надсилати поштою. Саме тоді завершиться відведений законом строк для оновлення даних.

Про це розповів речник Міністерства оборони України Дмитро Лазуткін в етері телемарафону.

“Поштою рекомендованим листом дійсно будуть надсилатися повістки після 16 липня. Наразі повістка вважається врученою, якщо людина підписалася особисто, тоді так”, – каже Лазуткін.

Також речник пояснив, що людина під підпис отримує або відмовляється від повістки.

“Якщо людини не було фізично на місці і повертається повістка, то тоді запускається механізм адміністративного правопорушення. Саме для цього існують ці 60 днів, тобто для того, щоб люди оновили свої дані – де вони проживають, яка у них електронна адреса, який у них телефон. Зараз всі військовозобов’язані, призовники і  резервісти мають уточнити свої дані і таким чином виконати норми закону”, – ропзовідає він.

Також Дмитро Лазуткін каже, що в “Резерв+” не будуть приходити повістки та направлення на ВЛК. Адже немає спеціального технічного забезпечення. Однак така можливість розглядається в майбутньому.


Раніше ми писали, що 17-річні громадяни України, які перебувають за кордоном, повинні стати на військовий облік та оновити свої дані. Зробити вони це мають через дипломатичні установи.

З 18 червня у застосунку Резерв+ з’явиться QR-код. Він зробить інформацію з резерву офіційною та рівною до паперового документу.

У ТЦК зазначили, що уникнути мобілізації, регулярно сплачуючи штраф за неявку за повісткою, не вдасться.

У Міноборони повідомили, що 15% військовозобов’язаних українців вже оновили свої дані. Це 1 млн 412 тис осіб, і більшість зробила це через застосунок Резерв+.

За новим законом, який набув чинності 18 травня, усі військовозобов’язані чоловіки повинні оновити військово-облікові дані. Зробити це можна через ТЦК, Резерв+ або ЦНАП.

Також бронювання військовозобов’язаних, терміни дії відстрочок яких не закінчилися станом на 7 травня 2024 року, буде подовжено на три місяці.

Загалом бронювання на підприємствах можуть отримати співробітники таких структур:

  • органи державної влади та місцевого самоврядування;
  • сфера медіа та культури;
  • підприємства, яким встановлено мобілізаційні завдання;
  • виробники товарів для ЗСУ;
  • підприємства, які виробляють і ремонтують військову техніку, боєприпаси;
  • інші, установи, які мають критичну важливість для економіки України.