Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Суспільство » Транспорт » У громадському транспорті Запоріжжя можна розплатитися карткою

У громадському транспорті Запоріжжя можна розплатитися карткою

У громадському транспорті Запоріжжя можна розплатитися карткою

Ілюстративне фото

У Запоріжжі в автобусах встановлені валідатори, за допомогою яких можна оплатити проїзд безконтактно. В трамваях та тролейбусах таких пристроїв досі немає, однак можна відсканувати QR-код.

Про це повідомила пресслужба Запорізької міської ради.

В автобусах на центральних дверях встановлено валідатор. Достатньо піднести до конструкції власну картку або телефон з NFC, щоб оплатити проїзд.

У тролейбусах і трамваях валідаторів поки немає. Але цього літа поанують провести конкурс та отримати пропозиції зі встановлення валідаторів.

“Буде обрано найбільш економічно вигідну. Будемо тримати в курсі”, – йдеться в повідомлені.

Але містяни все одно можуть розрахуватися безконтактно. Треба відсканувати QR-код на спеціальних табличках, щоб оплатити проїзд.


Нагадаємо, що скоро у міському електротранспорті мають з’явитися валідатори, завдяки яким можна буде сплатити за проїзд безконтактно.

Що треба знати пасажирам?

Щоб оплатити за проїзд безготівково, до валідатора необхідно прикласти банківську картку чи пристрій з підтримкою ApplePay\GooglePay, зачекати одинарного звукового сигналу та зеленої позначки на валідаторі. Це буде свідчити про успішно завалідовану поїзду.

Нагадаємо, що з 10 червня проїзд у трамваях та тролейбусах став платним — 10 гривень за квиток. До цього, з 25 лютого 2022 року, комунальна компанія міськради “Запоріжелектротранс” виконувала перевезення пасажирів на безоплатній основі.

Суттєве зменшення доходів негативно вплинуло на рухомий склад підприємства.

За умови відновлення платного проїзду в електротранспорті з вартістю проїзду у 10 гривень, вдалося знизити існуючу вартість проїзду у комунальних автобусах з 12 до 10 гривень. Тобто, було встановлено єдину вартість проїзду у комунальних автобусах, тролейбусах і трамваях. Складає вона 10 гривень.