Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Суспільство » Відомий запорізький гід обурився закриттям найстаршої школи Запоріжжя

Відомий запорізький гід обурився закриттям найстаршої школи Запоріжжя

Відомий запорізький гід обурився закриттям найстаршої школи Запоріжжя

Запорізька гімназія №81

Запорізький гід Роман Акбаш обурений закриттям найстаршої школи Запоріжжя. Мова йде про школу №81, якій мало виповнитися 130 років.

Відповідний допис Роман Акбаш опублікував в соціальних мережах.

У своєму пості запорізький гід звертається до секретаря Запорізької міської ради Регіни Харченко:

“Мімімішечка: “80- річна школа… Вчилися декілька поколінь нашої громади… Бла-бла-бла”. А якого ж (…) ви тоді, не клипнувши очима, закрили 81-шу школу, якій 130 років мало виповнитись наступного року? Нема у нашої громади більш старішої загальноосвітньої (середньої) школи, просто нема…”.

Так Роман Акбаш відреагував на повідомлення Регіни Харченко про відновлення 80-річної школи №53 у Шевченківському районі Запоріжжя. В коментарях під дописом запорізького гіда, мешканці написали, що школа вже не могла забезпечити належної безпеки учням. Однак за словами Романа Акбаша, в переліку укриттів міста Запоріжжя, школа №81 нібито має укриття. Проте пан Роман висловлює сумніви що правдивості цього переліку.

Свій коментар зі зверненням до Регіни Харченко залишив доктор юридичних наук, заступник начальника департаменту Офісу Генерального прокурора Роман Мудрий:

“Регіна Харченко, спільнота переживає за школу, що розташована в старій Менонітській архітектурній памʼятці. Вона б могла б бути гордістю та прикладом для демонстрацій гостям міста”.

Варто зазначити, що будівлю школи №81 у 2021 році додали до Державного реєстру нерухомих пам’яток України.


Нагадаємо, що в Запорізькій області вже 79 шкіл перейшли на змішаний формат навчання. Школярі відвідують заняття позмінно, навіть під час повітряної тривоги.

Колишній в.о. міського голови Запоріжжя Анатолій Куртєв виступив проти закриття шкіл та дитячих садків в Запоріжжі. За його словами, це рішення було прийнятою міською владою “поспіхом”.

Депутати Запорізької міської ради під час двадцять третьої сесії проголосували за оптимізацію закладів освіти у Запоріжжі. Згідно з цим рішенням, закрили дев’ять шкіл та п’ять дитячих садочків.

У Запоріжжі 1 червня від російського обстрілу пошкодило гімназію №30. В планах міської влади об’єднати школу з більш безпечним освітнім закладом.