Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Події » Спорт » Запорізькі спортсмени будуть представляти Україну на Олімпіаді 2024 (ФОТО)

Запорізькі спортсмени будуть представляти Україну на Олімпіаді 2024 (ФОТО)

Запорізькі спортсмени будуть представляти Україну на Олімпіаді 2024 (ФОТО)

Ілюстративне фото

В складі збірних команд України на Олімпіаді 2024 в Парижі будуть виступати 10 спортсменів Запорізької області.

Про це повідомив очільник Запорізької ОВА Іван Федоров.

На сьогодні ліцензії мають борець греко-римського стилю Парвіз Насібов, стрибунка у воду Вікторія Кесарь. Шанс потрапити на змагання має і легкоатлетка Катерина Карпюк.

Після Олімпійських ігор з 28 серпня по 8 вересня пройдуть і Паралімпійські ігри. Запорізьку область там представлятимуть 7 спортсменів. Це легкоатлетка Марія Помазан , плавці Кирило Гаращенко та Марія Вербова, спортсмени з настільного тенісу Лев Кац та Максим Ніколенко, тхеквондістки – Юлія Липецька та Вікторія Марчук.


Раніше Inform.zp.ua писав, що Еліна Сєлємєнєва, 21-річна мешканка Запоріжжя, вже встигла побувати в понад 25 країнах світу і завоювати майже 100 нагород на змаганнях з карате. У 2024 році вона здобула бронзову медаль на чемпіонаті Європи в дорослій категорії.

Також ми писали про тренера Еліни Сєлємєнєвої та президента Запорізької обласної федерації карате Анатолія Михайленка, який рамках благодійного марафону на підтримку ЗСУ пробіг 70 км від Запоріжжя до Дніпра.