Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Суспільство » ЖКГ » Запоріжжя 16 червня уникне відключень світла: подробиці

Запоріжжя 16 червня уникне відключень світла: подробиці

Запоріжжя 16 червня уникне відключень світла: подробиці

Ілюстративне фото / Иллюстративное фото

Сьогодні, 16 червня, в Запоріжжі не заплановані ані погодинні, ані планові відключення світла. Однак необхідність економного споживання енергії залишається.

Про це повідомляє ПАТ “Запоріжжяобленерго”.

“За інформацією НЕК “Укренерго”, завтра, 16 червня, обмежень енергоспоживання по Україні не прогнозується. У зв’язку із цим введення графіків погодинних відключень (ГПВ) по Запорізькій області 16 червня не заплановано”, – йдеться в повідомлені.

Також на сайті “Запоріжжяобленерго” відсутні графіки планових відключень світла на 16 червня. Такі обмеження застосовують під час ремонту електрообладнання.


Раніше ми писали, що наступного тижня ситуація в українській енергосистемі буде складнішою, ніж цього. Уникнути відключень побутових споживачів не вдасться.

31 травня Кабмін ухвалив рішення про підвищення тарифу на світло. З 1 червня почне діяти єдина ціна за світло – це 4,32 гривні за кіловат-годину.

Inform.zp.ua зібрав всю інформацію про тарифи на комунальні послуги. Скільки доведеться заплатити запоріжцям у червні за світло, газ, воду та вивезення сміття – читайте в цьому матеріалі.

Чому почалися відключення світла?

Дефіцит в енергосистемі Україні стався внаслідок ракетних ударів ворога по українським електростанціям.

“З 22 березня по 8 травня росіяни п’ять разів цілеспрямовано атакували всі великі теплові та гідроелектростанції. Через значні пошкодження вони не можуть виробляти стільки ж електроенергії, як до початку атак. Для подолання дефіциту в енергосистемі залучаються імпорт та аварійна допомога з країн Європи. Але через масштабність пошкоджень – цих заходів не вистачає для підтримки балансу в енергосистемі, особливо у години максимального споживання. Тому Диспетчерський центр «Укренерго» змушений застосовувати заходи обмеження споживання і для промислових, і для побутових споживачів”, – пояснили в “Укренерго”.

За словами голови правління НЕК «Укренерго» Володимира Кудрицького, потепління дещо знизило рівень споживання електроенергії в Україні. І це, ймовірно, дасть можливість не відключати споживачів упродовж ночі та вранці. Вимушені обмеження триватимуть ще упродовж місяців – і влітку, і восени та взимку.

Чому графіки публікують ввечері?

Графіки погодинних відключень «Запоріжжяобленерго» публікує зазвичай ввечері, коли “Укренерго” надасть інформацію про ліміти енергоспоживання по області на наступну добу.

“Поки цієї інформації немає – відсутнє й розуміння, наскільки треба скоротити споживання електроенергії, скільки споживачів мають бути залучені до цього процесу і т. ін. Щойно отримуємо обмеження – а це відбувається ввечері, – ми формуємо графіки та публікуємо їх. В середньому, інтервал між отриманням лімітів та оприлюдненням графіків становить до 30 хвилин”, – пояснили в обленерго.

Графік на тиждень наперед неможливо створити через нестабільну ситуацію в енергосистемі.