Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Суспільство » Фільм про Енергодар отримав нагороду на міжнародному кінофестивалі

Фільм про Енергодар отримав нагороду на міжнародному кінофестивалі

Фільм про Енергодар отримав нагороду на міжнародному кінофестивалі

Фото: Енергоатом

Документальний фільм Енергоатома про Енергодар став лауреатом V Рівненського міжнародного кінофестивалю “Місто мрії”. Стрічка посіла друге місце.

Про це повідомляє НАЕК “Енергоатом”.

Кінострічка про події 4 березня 2022-го, коли російські війська обстрілювали Запорізьку АЕС, щоб захопити її та місто-супутник Енергодар. Через що довелося пройти атомникам та місцевим жителям, розповідає фільм.

Короткометражний документальний фільм “Незламні енергодарці” показує місця утримання викрадених людей, умови, в яких їх тримали та знущання над персоналом ЗАЕС. Стрічка режисера Миколи Карнауха посіла друге місце на V Рівненського міжнародного кінофестивалю “Місто мрії”.


Нагадаємо, сьогодні, 16 червня, у другий і останній день Глобального саміту миру у Швейцарії країни-учасниці ухвалять спільне комюніке щодо завершення війни в Україні. Одним з пунктів буде повернення ЗАЕС під контроль України.

Обстріли тимчасово окупованої Запорізької атомної електростанції (ЗАЕС), що відбувалися вперше з 2022 року у квітні 2024, впритул наблизили ризик ядерної катастрофи.

Росія вже кілька разів намагалась перекласти на Україну відповідальність за використання безпілотників для атак на обʼєкти ЗАЕС. Це свідомі російські дії, які продовжують російську ж практику шантажу України та усієї міжнародної спільноти ризиком катастрофи на ЗАЕС.

Лише повернення ЗАЕС під контроль України здатне відновити реальну безпеку станції.

Міністерство закордонних справ закликало міжнародних партнерів відреагувати на випадки російських провокацій на тимчасово окупованій Запорізькій атомній електростанції.

Росіяни використовують дрони-камікадзе над ядерними реакторами окупованої Запорізької атомної електростанції.