Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Кримінал » Резонанс » Українські війська мають перевагу в дронах на Запорізькому напрямку: ISW (КАРТА)

Українські війська мають перевагу в дронах на Запорізькому напрямку: ISW (КАРТА)

Українські війська мають перевагу в дронах на Запорізькому напрямку: ISW (КАРТА)

Фото 128 окремої гірсько-штурмової Закарпатської бригади / Фото 128 отдельной горно-штурмовой Закарпатской бригады

На Запорізькому напрямку продовжуються позиційні бої. Водночас аналітики кажуть, що українське військо має перевагу в безпілотниках.

Про це йдеться у звіті Американського інституту вивчення війни (ISW).

На Запорізькому напрямку тривали позиційні бойові дії поблизу Роботиного, Вербового та Малої Токмачки. Однак підтверджених змін на лінії фронту не було.

Українські війська мають перевагу в дронах на Запорізькому напрямку
Запорізький напрямок. Карта: ISW

“Російські мілблогери стверджували, що інтенсивні удари українських безпілотників (FPV), українське дистанційне мінування за допомогою безпілотників, і постійна нестача російської системи радіоелектронної боротьби (РЕБ) перешкоджає переміщенню російської техніки вздовж лінії фронту в західній Запорізькій області”, – йдеться в повідомлені.


Як ми писали раніше, вдень аеророзвідники виявили на Запорізькому напрямку польовий склад боєкомплекті окупантів. Вночі дронами було завдано удар по складу та вогневим позиціям росіян.

На Запорізькому напрямку українські військові знищили міномет окупантів разом з особовим складом. Роботу ЦСП “Омега” відзначив Генштаб.

Росія 14 червня вкотре атакувала Україну ракетами різних типів. Зокрема, ворог атакував 3 балістичними ракетами Запоріжжя.

За минулий тиждень нацгвардійці на Херсонському та Запорізькому напрямках завдали 100 вогневих уражень по окупантах. Понад 30 одиниць російської техніки було знищено.

На Запорізькому напрямку нацгвардійці знищили російський ЗРК “Стріла-10”. Цей комплекс призначений для збиття повітряних цілей.

На Запорізькому напрямку прикордонники виявили вогневі позиції окупантів. Українські бійці завдали ударів, які призвели до загоряння.

Російські джерела пишуть про просування на Запорізькому напрямку біля Роботиного та Малої Токмачки. Однак американські аналітики вважають ці заяви недостовірними та не має візуальних підтверджень.

Також на ділянці кордону Донецької і Запорізької областей тривали позиційні бойові дії, однак підтверджених змін лінії фронту на цій ділянці не зафіксовано.

В результаті обстрілу та падіння уламків безпілотних літальних апаратів виникло 3 пожежі в місті Запоріжжя та в населених пунктах Пологівського району.