Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Суспільство » Нардепка із Запорізької області висловилася проти КиївПрайду

Нардепка із Запорізької області висловилася проти КиївПрайду

Нардепка із Запорізької області висловилася проти КиївПрайду

Фото со страницы организаторов

Народна депутатка із Запорізької області Юлія Яцик, яка 2022 року вийшла з партії “Слуга народу”, на своїй сторінці у Facebook висловилася проти Маршу Рівності.

Під постом чимало відомих запоріжців залишили свої коментарі: одні не підтримали нардепку, а інші навпаки – були солідарні з її думкою.

Цього року вперше з початку повномасштабного вторгнення відбувся Марш рівності в Києві. 

Не оминула своєї увагою подію Юлія Яцик. Вона висловилася проти проведення подібних заходів. На думку народної депутатки, Марш “популяризує” ЛГБТК+ та дорікнула, що на охорону Київпрайду було виділено кошти “платників податків:

“Я проти їх популяризації,  публічної підтримки, навіть пропаганди та масових заходів на захист ЛГБТ не зрозуміло від кого і від чого№”.

“Чому заради проведення таких заходів за 2 млн.грн коштів платників податків держава забезпечує їм охорону поліції?”, – пише Яцик. 

Також вона додала, що, на її думку, зараз є більш вразливі верстви населення, які потребують державної підтримки та світової спільноти:

“ Як на мене, є більш вразливі верстви населення України, які потребують  підтримки з боку держави та світової спільноти — це наші постраждалі від війни діти, люди з інвалідністю, хворі на аутизм, ДЦП, онкологію та ін.,  поранені військові, воїни з ампутацією кінцівок, переселенці з окупованих територій, родини загиблих героїв”. 

Допис народної депутатки викликав жваву дискусію. Наразі він зібрав понад тисячу коментарів. 

Координаторка проєкту “Безпечний простір” Наталя Селюкова зауважила, що представники ЛГБТК+ провели Марш задля того, щоб Верховна Рада прийняла законопроєкти, які б надавали рівні права. 

Мова йде про законопроєкт №5488 “Про посилення покарань на ґрунті ненависті”, а також 9103 “Про інститут реєстрованих партнерств”. 

“Тобто коли ЛГБТ працюють на ППО, військовими медиками і т.д., вас і тих, хто поділяє ваші думки, не дуже хвилює їх сексуальна орієнтація. Але при цьому ЛГБТ не мають права мати такі самі права, як інші? І інститут реєстрованих партнерств, про який йшла мова на прайді, вкрай необхідний саме зараз.

Шкода, що вас не хвилює при цьому енна кількість церков московського патріархату “з традиційними цінностями”, які, якщо і про гроші, займають українську землю, яка могла бути використана не для руйнування країни, а навпаки”, – пише Наталя Силюкова.

У Марші взяло участь понад 500 людей, серед яких була колона ЛГБТК+ військових з банером “ArmUkraineNow”, повідомили організатори КиївПрайду. Зібралися представники ЛГБТК+, військові, ветерани війни, дипломати. Однією з вимог учасників Маршу рівності було ухвалення закону про цивільні партнерства та закону про дискримінацію.

З безпекових міркувань, цьогоріч кількість учасників та учасниць була обмеженою. Загалом уся акція тривала 30 хвилин, поліція суттєво обмежила маршрут Маршу (до 100 метрів).

Нагадаємо, 15 червня, в Запріжжі відбувся футбольний матч між командою Хортицької національної академії та патрульною поліцією. Під час гри на полі відбулася бійка, внаслідок якої одного з гравців вдарили цеглою.

Відео з місця події почало ширитися в мережі.

На ньому можна побачити, що приводом послужило те, що 16-річний представник команди ХНА потягнув за футболку гравця команди патрульних і між ними розпочалася бійка.