Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Суспільство » “Деокупація Запорізької АЕС після саміту миру стала ближчою”, – Володимир Зеленський

“Деокупація Запорізької АЕС після саміту миру стала ближчою”, – Володимир Зеленський

“Деокупація Запорізької АЕС після саміту миру стала ближчою”, – Володимир Зеленський

Президент України Володимир Зеленський

Україна наблизилася до деокупації Запорізької атомної електростанції (ЗАЕС) після Глобального саміту миру. Звільнення найбільшої атомної електростанції в Європі відбуватиметься дипломатичним шляхом.

Про це заявив президент України Володимир Зеленський після офіційної частини пресконференції на підсумках саміту миру, пише Liga.net.

За словами президента, під час Глобального саміту миру країни визнали необхідність деокупації Запорізької АЕС дипломатичним шляхом. Для цього будуть проведені спеціальні зустрічі.

“Будемо зустрічатися на платформі однієї із держав, де буде обговорюватися ядерна безпека і виписуватися буде пла”, – розповів Зеленський.

Нагадаємо, документальний фільм Енергоатома про Енергодар став лауреатом V Рівненського міжнародного кінофестивалю “Місто мрії”. Стрічка посіла друге місце.

Кінострічка про події 4 березня 2022-го, коли російські війська обстрілювали Запорізьку АЕС, щоб захопити її та місто-супутник Енергодар. Через що довелося пройти атомникам та місцевим жителям, розповідає фільм.

Короткометражний документальний фільм “Незламні енергодарці” показує місця утримання викрадених людей, умови, в яких їх тримали та знущання над персоналом ЗАЕС. Стрічка режисера Миколи Карнауха посіла друге місце на V Рівненського міжнародного кінофестивалю “Місто мрії”.