Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Кримінал » Резонанс » Збирав дані для обстрілу росіянами Запорізької області: СБУ затримала зрадника

Збирав дані для обстрілу росіянами Запорізької області: СБУ затримала зрадника

Збирав дані для обстрілу росіянами Запорізької області: СБУ затримала зрадника

Фото: СБУ

57-річний мешканець Дніпропетровської області щодня обходив територію громади, щоб виявити геолокації Сил оборони і згодом передати ці дані ФСБ. За допомогою цих даних, росіяни збиралися обстрілювати Запорізьку область.

Про це повідомляє пресслужба СБУ.

Серед основних цілей ворога були артилерійські підрозділи ЗСУ, які обороняють узбережжя та річкову акваторію прифронтової громади. 57-річний чоловік, який співпрацював з окупантами, виявляв ці геолокації та передавав їх ФСБ. Для конспірації зрадник видаляв всі повідомлення, які надсилав ворогу.

Окупанти планували атакувати ці локації зі ствольної та реактивної артилерії, розташованої на тимчасово окупованій території частини Запорізької області. Таким чином, росіяни намагалися взяти під вогневий контроль територію поблизу Каховського водосховища Нікопольської агломерації.

Контррозвідка СБУ викрила плани ворога та затримала їхнього агента. Під час обшуку у затриманого вилучили мобільні пристрої, які використовувалися для передачі інформації, а також банківську картку, куди надходили кошти від російських спецслужб.

Служба безпеки вжила комплексні заходи для убезпечення позицій ЗСУ. Затриманому повідомили про підозру за ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу України (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану).

Наразі зловмисник перебуває під вартою. Йому загрожує довічне ув’язнення.

Нагадаємо, у Запоріжжі затримали двох братів, які співпрацювали з російськими спецслужбами. Один чоловік був працівником “Мотор Січі” та передав усю інформацію для коригування ударів по підприємству.