Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Суспільство » ЖКГ » Магістральний водогін із Запоріжжя до Марганця запрацював: вода подається на Дніпропетровщину (ФОТО)

Магістральний водогін із Запоріжжя до Марганця запрацював: вода подається на Дніпропетровщину (ФОТО)

Магістральний водогін із Запоріжжя до Марганця запрацював: вода подається на Дніпропетровщину (ФОТО)

Фото Максима Шкіла

Магістральний водогін “Запоріжжя-Токмаківка-Марганець” вже введений в експлуатацію. Вода подається на насосно-фільтрувальну станцію у Марганці, де вона очищується та розходиться до споживачів.

Про це повідомив голова Комітету з розвитку інфраструктури Федерації роботодавців України Максим Шкіл.

“Вода вже подається із Запоріжжя на насосно-фільтрувальну станцію у Марганець (перша гілка), де вона очищується та розходиться до споживачів – у Марганецьку, Мирівську, Широківську, Томаківську громаду. Друга гілка забезпечуватиме водою Нікополь, Покровське та Червоногригорівку (Дніпропетровщина)”, – повідомив він.

Будівництво водогону та підготовку його до запуску компанія Autostrada завершила ще у лютому. Увесь цей час довелося чекати на визначення балансоутримувача об’єкта та на забезпечення постійною напругою.

Характеристики нової мережі:

  • Протяжність: 77,9 км
  • Проєктна потужність: 150 000 м³ води на добу
  • Інфраструктура: 46 камер для стравлювання повітря, 47 камер для зливу води із системи, 16 камер для перемикання потоку води, три камери лічильника та одна камера для розподілу потоку води між мережами
  • Робочий тиск: середній робочий тиск – 4 атмосфери.

Компанія Autostrada побудувала магістральний водогін з нуля за 7 місяців.

Щоб убезпечити водогін від обстрілів, практично всю систему магістральних трубопроводів та насосних станцій сховано під землю.

Раніше місто брало воду з Каховського водосховища, яке зникло після підриву Каховської ГЕС у червні 2023 року.

Нагадаємо, рік тому, 6 червня, росіяни підірвали Каховську гідроелектростанцію. Це мало трагічні наслідки для частини Херсонщини через затоплення населених пунктів, а також для Запорізької області, звідки пішла дніпровська вода.

Inform.zp.ua згадує, як це було, та які наслідки руйнації Каховського водосховища були для Запоріжжя.