Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Суспільство » Електронний військово-обліковий документ вже доступний у Резерв+: інструкція з користування

Електронний військово-обліковий документ вже доступний у Резерв+: інструкція з користування

Електронний військово-обліковий документ вже доступний у Резерв+: інструкція з користування

Резерв+

Відтепер у мобільному застосунку Резерв+ доступний електронний військово-обліковий документ.

Про це повідомила заступниця міністра з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації, Катерина Черногоренко.

Зазначається, що в додатку тепер доступний також QR-код для зручної перевірки даних ТЦК або поліцією, тому паперові військові квитки або приписне свідоцтво можна не носити.

Інструкція з користування застосунком Резерв+:

1) Завантаження застосунку Резерв+

Щоб завантажити застосунок на ваш смартфон, перейдіть в Apple Store або Google Play Market, введіть у пошук «Резерв+», виберіть перший застосунок зі списку та натисніть «Завантажити».

2) Авторизація за допомогою Bank ID

Для авторизації в застосунку Резерв+ необхідно скористатися системою Bank ID. Вам потрібен рахунок та доступ до електронного кабінету або застосунку банку.

Покрокова інструкція:

  • Натисніть «Розпочати».
  • Виберіть зі списку ваш банк (Резерв+ перенаправить вас у застосунок або електронний кабінет банку).
  • Введіть дані для автентифікації в банку.
  • Підтвердіть авторизацію в електронному кабінеті банку. Вас автоматично перенаправить у Резерв+.
  • Розпочинайте оновлювати свої персональні дані.

Якщо виникнуть проблеми під час авторизації, перейдіть в розділ чат-боту «Потрібна допомога».

3) Оновлення персональних даних

Після встановлення Резерв+ та проходження авторизації розпочинається процес оновлення персональних даних у реєстрі. Вкажіть номер мобільного телефону, електронну пошту (за бажанням) та поточну адресу проживання. Додаток автоматично заповнить поля даними, прив’язаними до вашого облікового запису в обраному банку, але ви можете змінити кожне з полів за потреби.

Якщо зміните номер телефону або email, потрібно буде пройти процедуру підтвердження введених даних через SMS або посилання в email.

Якщо в списку немає вашої адреси, перевірте на офіційному веб-сайті міста або обласної ради, чи не перейменовували вашу вулицю. Якщо ні, повідомте про це через чат-бот служби підтримки Резерв+.

4) Створення пароля, TouchID, FaceID

Після перевірки та підтвердження даних створіть код-пароль для повторного входу в застосунок. Це забезпечить виключно ваш доступ до інформації в Резерв+. Після цього можна дозволити використовувати FaceID або TouchID.

5) Отримання даних з системи «Оберіг»

Після оновлення даних та створення код-паролю, застосунок відправляє запит у реєстр «Оберіг» для отримання ваших облікових даних. Процедура може зайняти деякий час. Після завершення ви отримаєте сповіщення і доступ до основної інформації з облікової картки.

6) Як вийти з облікового запису в застосунку Резерв+?

Перейдіть в «Меню», натисніть «Вийти» та підтвердіть вихід. Ви автоматично вийдете з облікового запису. Можна повторно авторизуватися та отримати доступ до інформації в реєстрі «Оберіг».

7) Як змінити код-пароль для входу в застосунок?

Перейдіть у розділ «Меню», виберіть «Налаштування» та натисніть «Змінити код-пароль». Введіть старий код-пароль, після цього створіть новий.

Нагадаємо, представник Міноборони Дмитро Лазуткін повідомив, що у застосунку свої дані оновили вже понад 1 млн 600 тис. військовозобов’язаних, призовників та резервістів. Понад 200 тис. з них – жінки.