Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Кримінал » Резонанс » Шпигувала за підрозділами Сил оборони на Запоріжжі та Дніпропетровщині: СБУ затримала інформаторку

Шпигувала за підрозділами Сил оборони на Запоріжжі та Дніпропетровщині: СБУ затримала інформаторку

Шпигувала за підрозділами Сил оборони на Запоріжжі та Дніпропетровщині: СБУ затримала інформаторку

Фото пресслужби СБУ

Мешканка Дніпропетровської області пішла на співпрацю з рф. Вона шпигувала за підрозділами Сил оборони на Запорізькому та Дніпропетровському напрямках та передавала цю інформацію ворогу.

Про це повідомляє пресслужба СБУ.

Встановлено, що в Дніпропетровській області жінка розвідувала місця базування підрозділів ЗСУ. А на Запорізькому напрямку — маршрути руху та пункти дислокації українських захисників на підступах до обласного центру.

Цю інформацію росіяни планували використати для прориву української оборони.

Також інформаторка намагалася налагодити близькі контакти з українськими військовими, щоб потім вивідувати в них потрібні відомості.

Розвіддані вона передавала окупантам через свою знайому, яка проживає у тимчасово окупованому Криму і має брата — командира підрозділу рф.

Співробітники СБУ затримали жінку, коли вона фотографувала приміщення української бронетехніки.

Фігурантка працювала продавчинею в крамниці в одному із сіл Дніпропетровської області, яке межує із Запорізьким районом.

Наразі слідчі Служби безпеки повідомили затриманій про підозру за ч. 3 ст. 114-2 Кримінального кодексу України (несанкціоноване поширення інформації про переміщення, рух або розташування ЗСУ з можливістю їх ідентифікації на місцевості).

Зловмисниця перебуває під вартою. Їй загрожує до 12 років ув’язнення.

Нагадаємо, 57-річний мешканець Дніпропетровської області щодня обходив територію громади, щоб виявити геолокації Сил оборони і згодом передати ці дані ФСБ. За допомогою цих даних, росіяни збиралися обстрілювати Запорізьку область.