Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Репортаж » Допомагав чоловікам в Запоріжжі ухилятися від мобілізації: підозрюваного затримали

Допомагав чоловікам в Запоріжжі ухилятися від мобілізації: підозрюваного затримали

Допомагав чоловікам в Запоріжжі ухилятися від мобілізації: підозрюваного затримали

Фото пресслужби ГУНП у Запорізькій області

60-річного підозрюваного затримали за допомогу чоловікам в ухилянні від мобілізації. Він обіцяв оформити документи для зняття з військового обліку, що дозволяло їм виїхати з України.

Про це повідомляє пресслужба ГУНП у Запорізькій області.

Зловмисник стверджував, що має зв’язки серед посадових осіб військово-лікарської комісії одного з місцевих ТЦК. Для оформлення відповідних документів він просив 8000 доларів.

15 червня правоохоронці затримали порушника за статтею 208 Кримінального процесуального кодексу України одразу після отримання грошей за документи.

Слідчі повідомили затриманому про підозру у вчиненні злочинів, передбачених ч. 3 ст. 332 (незаконне переправлення осіб через державний кордон України) та ч. 2 ст. 369-2 (зловживання впливом) Кримінального кодексу України.

Йому обрали запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту. Найсуворіша санкція інкримінованих статей передбачає ув’язнення строком до дев’яти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років з конфіскацією майна.

Нагадаємо, мешканка Дніпропетровської області пішла на співпрацю з рф. Вона шпигувала за підрозділами Сил оборони на Запорізькому та Дніпропетровському напрямках та передавала цю інформацію ворогу.