Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Кримінал » Резонанс » Окупанти вивезли понад 40 дітей з Бердянська до Росії

Окупанти вивезли понад 40 дітей з Бердянська до Росії

Окупанти вивезли понад 40 дітей з Бердянська до Росії

Ілюстративне фото

Російські окупанти вивезли з тимчасово окупованого Бердянська до Чуваської Республіки 43 українських дітей.

Про це повідомила очільниця Бердянської міської військової адміністрації Вікторія Галіцина на своєму телеграм-каналі.

Наразі росіяни вивезли 43 українських дітей до табору “Бригантина” в Чувашії. Загалом цього літа окупанти планують вивезти чотири групи дітей з тимчасово окупованого Бердянського району на так зване “оздоровлення”.

“Замість безпечного оздоровлення діти з окупованих територій опиняються в епіцентрі російської пропаганди. Їм організовують пропагандистські екскурсії, як-от відвідини етнокомплексів чи зустрічі з главою Чувашії Олегом Ніколаєвим,” – пише Вікторія Галіцина.

З початку повномасштабного вторгнення росіяни масово вивозять дітей з тимчасово окупованих територій до РФ з метою посилення пропаганди на неповнолітніх.

Наприклад, минулого року росіяни вивезли дітей із окупованих територій Херсонської області до Криму, а саме до табору «Артек» нібито для продовження зимових канікул.

Україна має інформацію, що викрадених з окупованих територій дітей депортували також і в Білорусь. Наразі немає достовірної інформації про кількість дітей, яких везли до Білорусі.