Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Події » Екологія » Мешканець Запоріжжя викрив підприємство, що працювало без дозволів та забруднювало повітря

Мешканець Запоріжжя викрив підприємство, що працювало без дозволів та забруднювало повітря

Мешканець Запоріжжя викрив підприємство, що працювало без дозволів та забруднювало повітря

Фото пресс-службы Государственной экологической инспекции Южного округа

Мешканець Запоріжжя звернувся до Державної інспекції Південного округу через вебресурс “Екозагроза” із скаргою на забруднення повітря. За його словами, одне з місцевих підприємств спричиняло викиди дрібнодисперсного пилу.

Про це повідомляє пресслужба Державної інспекції Південного округу.

Фахівці виїхали на місце, на вулицю Скворцова, де знаходиться підприємство. Інспектори обстежили територію і провели розмову з представником підприємства, який не надав конкретних даних та дозвільних документів.

Спеціалісти Інспекції направили відповідні запити до ЗОВА та Держводагентства і виявили, що документи відсутні. Усі отримані матеріали були передані правоохоронцям.

У чому небезпека дрібнодисперсного пилу?

Це маленькі частинки, які мають діаметр менше 2,5 мікрометра і складаються з різних речовин: від кислот до елементарного вуглецю, металів, частинок порід та води. Дрібнодисперсний пил РМ2,5 настільки маленький, що менший за людську волосину, і може потрапляти в атмосферу безпосередньо з джерел забруднення або утворюватися внаслідок хімічних реакцій в повітрі. Джерелами РМ2,5 є підприємства з котлами та печами, що працюють на вугіллі та мазуті, інші промислові та енергетичні об’єкти, такі як теплоелектростанції, автомобілі (особливо з дизельними двигунами), деякі виробництва (нафтопереробні заводи, цементні заводи), лісові пожежі, пил від доріг і будівництва, а також сільськогосподарська діяльність.

Через свій малий розмір ці частинки можуть проникати не тільки в легені, але й у серцево-судинну систему, викликаючи різні захворювання легенів та серця, різні види раку, знижуючи імунітет і роблячи людину більш вразливою до вірусів та бактерій, викликаючи нейродегенеративні захворювання і збільшуючи ризик передчасної смерті.

Нагадаємо, з 10 по 15 червня у Запоріжжі проводили дослідження якості повітря. За результатами перевірки, фахівці виявили шкідливі домішки, які можуть негативно впливати на здоров’я людини.