Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Політика » Обороноздатність, кошти на пожежні сигналізації у школах та зміни у депфонді: підсумки сесії Запорізької міськради

Обороноздатність, кошти на пожежні сигналізації у школах та зміни у депфонді: підсумки сесії Запорізької міськради

Обороноздатність, кошти на пожежні сигналізації у школах та зміни у депфонді: підсумки сесії Запорізької міськради

Фото пресслужби Запорізької міської ради

Сьогодні, 19 червня, відбулася позачергова сесія Запорізької міської ради. Серед пріоритетних питань були обороноздатність міста та допомога військовим, покращення цивільного захисту, а також збільшення бюджетних видатків на облаштування пожежних сигналізацій у школах. 

Про це повідомляє пресслужба Запорізької міської ради. 

На позачерговій сесії депутати проголосували за наступні проєти:

  • На програму обороноздатності виділили додаткові 68 мільйонів гривень, які у вигляді дотації передадуть Запорізькій обласній військові адміністрації на закупівлю необхідного для захисників та захисниць. 
  • Міська рада надала право на забудову підземних шкіл у Запоріжжі обласній владі. 
  • 17 мільйонів гривень виділили на створення навчально-практичних центрів у трьох професійно-технічних навчальних закладах. 

Ці зміни передбачають збільшення бюджетних видатків, а саме понад 6,6 млн грн, на облаштування пожежних сигналізацій у кількох навчальних закладах міста.

  • Внесено зміни до депутатського фонду. Відтепер, замість мільйону кожен депутат матиме 700 тисяч гривень на реалізацію проєктів на користь громади. 
  • Окрім цього, внесено зміни до міської програми надання фінансової підтримки мешканцям Запоріжжя, житло яких зруйноване або стало непридатним для проживання внаслідок обстрілів. Щомісячну допомогу в розмір 10 тисяч гривень зможуть отримувати запоріжці, які отримали від держави житловий сертифікат на придбання нового житла замість зруйнованого та припинили при цьому право власності на своє зруйноване житло. 

Цю допомогу вони будуть отримувати до моменту реалізації житлового сертифікату та набуття права власності на житло у прийнятих в експлуатацію житлових будинків. Виплата допомоги може припинятися не через три, а через дванадцять місяців після місяця, в якому прийняте рішення виконкому Запорізької міської ради про затвердження рішення комісії щодо надання компенсації за знищене житло.

Нагадаємо, під час апаратної наради в Запорізькій міській раді були оголошені адреси, де розпочнеться демонтаж незаконно розміщеної реклами на головному проспекті Соборному.

Зокрема, під демонтаж підлягають незаконні рекламні конструкції за наступними адресами:

  • проспект Соборний, №58, 64, 149, підземні переходи по проспекту Вернадському та облаштовані неподалік ТЦ “Україна”;
  • вулиця Вячеслава Зайцева до вулиці Південноукраїнської.

Також під демонтаж попадають тимчасові споруди, що були встановлені незаконно, включаючи адресу проспект Соборний, №4.