Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Кримінал » Резонанс » ГУР ідентифікували російських військових, які вбили чотирьох українських полонених на Запоріжжі

ГУР ідентифікували російських військових, які вбили чотирьох українських полонених на Запоріжжі

ГУР ідентифікували російських військових, які вбили чотирьох українських полонених на Запоріжжі

Відео скріншот DeepState

У другій половині травня 2024 року російські військові скоїли воєнний злочин, розстрілявши чотирьох українських військовополонених поблизу населеного пункту Роботине Запорізької області.

Про це повідомляє пресслужба ГУР.

Військових злочинців вдалося ідентифікувати завдяки відео, на якому зафіксовано момент страти. Чотирьох українських військових, які здалися в полон з піднятими руками, росіяни розстріляли впритул.

Злочин здійснили окупанти, які входили до складу штурмової групи 70-го мотострілецького полку (в/ч 71718) 42-ї мотострілецької дивізії 58-ї армії Південного округу ЗС РФ.

Пункт постійної дислокації цієї військової частини розташований у місті Шалі, Чечня, Росія.

До воєнного злочину також причетні військовослужбовці 70-го мотострілецького полку російської окупаційної армії:

  • Капітан Дмитро Олегович Наґорний (рос. Нагорный Дмитрий Олегович), 21.11.1995 р.н. — командир 2-го батальйону.
  • Старший лейтенант Темірлан Умарович Абуталімов (рос. Абуталимов Темирлан Умарович), 02.05.1997 р.н. — командир 1-ї штурмової роти.
  • Лейтенант Заур Сергійович Бєков (рос. Беков Заур Сергеевич), 16.07.1997 р.н. — командир 3-ї штурмової роти.
  • Старший лейтенант Юсуп Пайзулаєвич Імаґазалієв (рос. Імагазалиев Юсуп Пайзулаевич), 18.07.1999 р.н. — командир 6-ї штурмової роти.

Ці російські військові злочинці також можуть бути причетні до вбивства ще кількох українських військовополонених у травні 2024 року.