Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Суспільство » Освіта » Як проходять будівельні роботи підземної школи в Запоріжжі: коментар Івана Федорова

Як проходять будівельні роботи підземної школи в Запоріжжі: коментар Івана Федорова

Як проходять будівельні роботи підземної школи в Запоріжжі: коментар Івана Федорова

Фото с телеграм-канала Ивана Федорова

У Запоріжжі та Запорізькій області розпочалися роботи з будівництва підземних шкіл. Одну з них будують майже в центрі міста на території комунального закладу “Запорізька спеціалізована школа-інтернат II-III ступенів “Січовий колегіум”.

Про це повідомляє пресслужба Запорізької обласної військової адміністрації.

Сьогодні, 19 червня, голова ЗОВА Іван Федоров разом із секретаркою міської ради Регіною Харченко проінспектували хід робіт. Підземну школу на території “Січового колегіуму” планують відбудувати до кінця 2024 року. Навчання тут буде проводитися у дві зміни, тому очікується, що в освітньому закладі зможуть брати участь понад тисячу осіб.

“Розпочато будівництво укриттів на п’яти локаціях на території Запорізької області. Ми зараз присутні на одній з них. Наша глобальна мета – щоб приблизно 50 тисяч учнів у наступному навчальному році змогли навчатися офлайн”, – розповів Іван Федоров.

Голова ЗОВА також додав, що вже восени має запрацювати ця школа.

“Я не пригадую, щоб у такі строки виконувалися в Запорізькій області такі масштабні проєкти, в яких одночасно зможуть перебувати приблизно 500 людей”, – зазначив він.

Нагадаємо, українські освітні заклади не були готові до такої війни, яку веде проти України Росія — до 2022 року ніхто не міг уявити, що доведеться організовувати роботу шкіл за реальної небезпеки ракетних обстрілів. Віддалені від фронту області досить швидко обладнали під сховища власні підвали і повернули школярів до офлайн або змішаного формату навчання, тоді як більшість шкіл в Запоріжжі досі працюють лише дистанційно. Чи є у них перспективи повернення до офлайн навчання найближчим часом, а також, як можна убезпечити дітей неподалік від лінії фронту.

Якими повинні бути шкільні укриття читайте в матеріалі  Inform.zp.ua.