Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Кримінал » Резонанс » Прямі збитки “Енергоатома” через окупацію Запорізької АЕС перевищили 210 млрд грн

Прямі збитки “Енергоатома” через окупацію Запорізької АЕС перевищили 210 млрд грн

Прямі збитки “Енергоатома” через окупацію Запорізької АЕС перевищили 210 млрд грн

ЗАЕС. Ілюстрація

Станом на червень 2024 року, прямі збитки “Енергоатома” через тимчасову окупацію Запорізької атомної електростанції перевищили 210 млрд грн.

Про це повідомив в.о. голови правління компанії Петро Котін, пише “Укрінформ”.

“Прямі збитки за перший тиждень їх перебування там становили 35 млрд грн. На сьогодні ми вже втратили понад 210 млрд грн через те, що Запорізька АЕС не працює,” – сказав Котін.

При цьому “Енергоатом” ще не підрахував збитки через вимушене переміщення працівників ЗАЕС на підконтрольну уряду України територію.

За словами Котіна, щомісяця через простій ЗАЕС “Енергоатом” втрачає близько 6 млрд грн.

Нагадаємо, 15 червня генеральний директор Міжнародного агентства з атомної енергії (МАГАТЕ) Рафаель Гроссі розповів журналістам російського державного ЗМІ “Известия” про чергові удари по території тимчасово окупованої Запорізької атомної електростанції.

Гроссі повідомив «Известиям», що невідомі особи напали на інспекторів і експертів МАГАТЕ на ЗАЕС, порушуючи або ставлячи під загрозу принципи безпечної експлуатації станції. Він також заявив, що по ЗАЕС були завдані безпілотні удари, і що МАГАТЕ не може ідентифікувати винних через складність визначення точок відправлення безпілотників або їх походження на основі залишків.

Російські журналісти стверджували, що українські війська завдали ударів по ЗАЕС 7 квітня, і навмисно перекрутили слова Гроссі, щоб створити враження, що він говорив саме про атаки українських військових. Таким чином, російські ЗМІ намагаються перекласти відповідальність за удари по найбільшій в Європі атомній електростанції на Україну.