Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Суспільство » 847-й день війни: підсумки дня у Запорізькій області

847-й день війни: підсумки дня у Запорізькій області

847-й день війни: підсумки дня у Запорізькій області

ЗСУ

Як минув 847-й день повномасштабного вторгнення Росії на територію України. Зібрано головні новини для Запоріжжя та області за сьогодні, 19 червня.

15 червня генеральний директор Міжнародного агентства з атомної енергії (МАГАТЕ) Рафаель Гроссі розповів журналістам російського державного ЗМІ “Известия” про чергові удари по території тимчасово окупованої Запорізької атомної електростанції. Російські ЗМІ перекрутили слова гендиректора, щоб звинуватити українських військових.

Президент України Володимир Зеленський підписав закон №11251, згідно з яким українці зможуть отримати сертифікати на 908 грн для придбання книжок, які будуть доступними для читання в додатку “Дія”.

У червні 2024 року колишній керівник одного з місцевих комунальних підприємств витратив майже мільйон державних коштів на камери відеоспостереження, які не відповідали вимогам. Це з’ясували правоохоронці.

Сьогодні відбулася позачергова сесія Запорізької міської ради. Серед пріоритетних питань були обороноздатність міста та допомога військовим, покращення цивільного захисту, а також збільшення бюджетних видатків на облаштування пожежних сигналізацій у школах. 

Під час неформального брифінгу секретарка Запорізької міської ради Регіна Харченка підтвердила інформацію щодо обшуків у міськраді.

У другій половині травня 2024 року російські військові скоїли воєнний злочин, розстрілявши чотирьох українських військовополонених поблизу населеного пункту Роботине Запорізької області. Гур ідентифікували особи воєнних злочинців.

У Запоріжжі та Запорізькій області розпочалися роботи з будівництва підземних шкіл. Одну з них будують майже в центрі міста на території комунального закладу “Запорізька спеціалізована школа-інтернат II-III ступенів “Січовий колегіум”.