Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Політика » Кіоски у Запоріжжі під прицілом міської влади: що чекає на власників

Кіоски у Запоріжжі під прицілом міської влади: що чекає на власників

Кіоски у Запоріжжі під прицілом міської влади: що чекає на власників

Демонтаж незаконного кіоска / Демонтаж незаконного киоска

У Запоріжжі місцева влада планує здійснити перевірку всіх ліцензій і дозволів, виданих підприємцям для встановлення малих архітектурних форм (кіосків) у місті.

Цю ініціативу вчора, 19 червня, оголосила секретар міської ради Регіна Харченко під час спілкування із журналістами. За її словами, оцінка кіосків буде здійснюватись на відповідність нормам розташування на земельних ділянках, що належать до власності Запорізької територіальної громади:

“Є процедура. Існує відповідний орган, що видає паспорти прив’язки. Ці паспорти були видані, але не використані протягом тривалого часу. Тепер власники вирішили встановити МАФи. Тому ми плануємо перевірити всі ліцензії і дозволи, щоб уникнути їх незаконного збільшення. Ручний моніторинг кожної вулиці і району є неефективним. Тому потрібно здійснити інвентаризацію вже існуючих об’єктів і визначити їхній статус”, — підкреслила посадовиця.

Регіна Харченко, виконуюча обов'язки міського голови Запоріжжя, під час спілкування із журналістами, 19 червня 2024
Регіна Харченко, виконуюча обов’язки міського голови Запоріжжя, під час спілкування із журналістами, 19 червня 2024 / Регина Харченко, исполняющая обязанности городского головы Запорожья, во время общения с журналистами, 19 июня 2024

Раніше журналісти повідомляли про появу трьох нових кіосків на площі Маяковського в центрі Запоріжжя. Після резонансу в суспільстві мерія анулювали дозволи на їх встановлення, а самі кіоски демонтували.


Нагадаємо, Регіна Харченко є виконуюча обов’язки міського голови Запоріжжя та секретарем Запорізької міської ради. 24 квітня 2024 року запорізькі депутати обрали колишню главу фракції “Слуга народу”, Регіну Харченко, новою виконуючою обов’язки міського голови. На цій же сесії 38 депутатів проголосували “ЗА” відставку Анатолія Куртєва з посади секретаря міськради. До цього Куртєв доповідав президенту Зеленському про спробу політичного перевороту у Запоріжжі. Депутати фракції “Слуга народу” відмовились брати участь у голосуванні ща Харченко, і написали лист до Верховної Ради про визнання звільнення Куртєва незаконним. Куртєв також намагався оскаржити рішення про його звільнення через суд. Проте суд повернув позов Куртєву навіть не розглянувши його.

І Регіна Харченко і Анатолій Куртєв були обрані до Запорізької міської, 25 жовтня 2020 року від партії “Слуга народу”, в рамках проведення місцевих виборів по всій країні. Харченко набрала 453 голосів виборців, Куртєв набрав 1238 голосів виборців.

До обрання депутатом Анатолій Куртєв працював начальником Комунальної установи «Запорізьке обласне бюро судово-медичної експертизи» Запорізької обласної ради, а Регіна Харченко працювала  юристом в Комунальній установі «Обласний центр медико-соціальної експертизи» Запорізької обласної ради.