Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Кримінал » СБУ затримала шпигуна ФСБ у Запоріжжі: готувалися ракетні удари по паливних базах

СБУ затримала шпигуна ФСБ у Запоріжжі: готувалися ракетні удари по паливних базах

СБУ затримала шпигуна ФСБ у Запоріжжі: готувалися ракетні удари по паливних базах

СБУ

За даними контррозвідки СБУ,  ФСБ особливо цікавилось місцевими базами паливно-мастильних матеріалів. Також хотіли отримати інформацію про маршрути руху автоцистерн, в яких перевозять пальне для бойової техніки Сил оборони.
Щоб отримати ці ддані, фсб залучила свого агента – 47-річного безробітного жителя Запоріжжя. Він об’їжджав територію Запоріжжя та його околиці, де фіксував геолокації логістичних складів.
У ході таких поїздок агент також відстежував переміщення автоцистерн, що рухались у напрямку фронту. Надалі він мав передати отримані відомості фсб у вигляді відміток на гугл-картах з детальним описом потенційних цілей.
Контррозвідка СБУ затримала зловмисника на гарячому, коли він проводив дорозвідку поблизу об’єкта критичної інфраструктури. Під час обшуку в помешканні затриманого вилучено мобільний телефон, який він використовував у розвідувально-підривній діяльності на користь рф.
СБУ затримала агента фсб, який готував ракетні удари рф по паливних базах на Запоріжжі
СБУ затримала агента фсб, який готував ракетні удари рф по паливних базах на Запоріжжі
Зловмисник перебуває під вартою. Йому загрожує довічне ув’язнення.

Нагадаємо, росіяни почали вербувати українських підлітків для підпалу автівок військовослужбовців. Росіяни обіцяють неповнолітнім значну винагороду в кілька тисяч доларів за здійснення цих злочинів.

Поліція звертається до батьків бути уважними до своїх дітей, цікавитися, як вони проводять час і в яких групах у соцмережах спілкуються, щоб захистити їх від злочинного впливу російських спецслужб.