Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Суспільство » 848-й день війни: підсумки дня в Запорізькій області

848-й день війни: підсумки дня в Запорізькій області

848-й день війни: підсумки дня в Запорізькій області

Наслідки війни у Запоріжжі / Последствия войны в Запорожской области

Як минув 848-й день повномасштабного вторгнення Росії на територію України. Журналісти Inform.zp.ua зібрали головні новини для Запоріжжя та області за сьогодні, 20 червня.

  • У City Mall Запоріжжя відкрили новий супермаркет. Замість Ашану відкрився Сільпо. Графік роботи Сільпо у «City Mall» Запоріжжя: з 8 до 22 години щодня.
  • Окупанти відзвітували про «ремонти» у Бердянську: реальність відрізняється від заяв. Гроші, які начебто виділили на ремонт вокзалу в Бердянську вкрали. Ремонт не проводили.
  • У Гуляйполі окупанти вдарили FPV-дроном по евакуаційному автомобілю. Поліцейські вивозили літню жінку із міста. Дрон розірвався поряд із машиною. Всі вижили завдяки тому, що автомобіль був броньований.
  • Сьогодні, 20 червня, в Україні та світі відзначають Міжнародний день біженців. Станом на вересень 2023 із Запорізької області виїхало за кордон близько 400 тисяч людей. Inform.zp.ua поспілкувався із запоріжцями, які живуть за кордоном про ставлення до українців та переваги й виклики життя в Європі.
  • У Запоріжжі місцева влада планує здійснити перевірку всіх ліцензій і дозволів, виданих підприємцям для встановлення малих архітектурних форм (кіосків) у місті. Таким чином нова міська влада планує боротись із незаконно встановленими кіосками.
  • Росіяни почали вербувати українських підлітків для підпалу автівок військовослужбовців. За підпал обіцяють великі гроші. В сусідньому Дніпрі поліція вже піймала декілька підлітків.