Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Суспільство » Транспорт » Рух через греблю Дніпровської ГЕС буде перекритий на вихідні

Рух через греблю Дніпровської ГЕС буде перекритий на вихідні

Рух через греблю Дніпровської ГЕС буде перекритий на вихідні

Ремонт дороги на ДніпроГЕС / Ремонт дороги на ДнепроГЭС

У Запоріжжі перекриють рух через греблю Дніпровської ГЕС на два дні.

У зв’язку з проведенням ремонтних робіт на греблі Дніпровської ГЕС, рух через неї буде перекритий протягом вихідних днів:

  • 22 червня – з 08:00 по 19:00
  • 23 червня – з 08:00 по 15:00

Обʼїзд для транспорту здійснюватиметься через Арковий міст, Нові мости та міст Преображенського. Водіям рекомендується заздалегідь планувати свої маршрути, щоб уникнути заторів і забезпечити безпечний рух.

Дніпровська ГЕС є важливим транспортним вузлом, тому ремонтні роботи проводяться з метою покращення інфраструктури та безпеки після ракетних обстрілів. Під час перекриття руху, на місці працюватимуть працівники поліції, які надаватимуть інформацію та допомогу водіям.


Нагадаємо, на Дніпровській ГЕС досі триває розбирання завалів та оцінка масштабів руйнувань після ракетних обстрілів. 

Наразі відновлення енергопостачання від ДніпроГЕС неможливе, проте відповідні служби працюють над логістичним питанням на дамбі. “Укренерго” вже уклав угоди з підрядниками, які почали реконструювати станцію. 

Хронологія ракетних атак на ДніпроГЕС в Запоріжжі

  • 31 жовтня 2022 року, вранці, російські окупанти завдали масованого ракетного удару по об’єктах критичної інфраструктури в Україні. Зокрема, було зафіксовано влучання ракети у електричну підстанцію Дніпровської ГЕС.
  • 22 березня 2024 року, вранці, російські окупанти вчергове під час одного з наймасованіших ракетних ударів по об’єктам критичної інфраструктури і енергетики України обстріляли Дніпровську ГЕС, сильно пошкодивши, але не зруйнувавши греблю, рух автодорожнім переїздом греблі був повністю обмежений
  • 1 червня 2024 року, вночі, російські окупанти здійснили масовану комбіновану атаку по території України, під ракетний удар потрапило й місто Запоріжжя. За даними обласної та міської влади, в Запоріжжі окупанти вгатили по об’єкту енергетичної інфраструктури. Після нічних масованих ракетних ударів по Запоріжжю тимчасово було перекрито рух греблею Дніпровської ГЕС. За повідомленням начальника Запорізької ОВА Івана Федорова, внаслідок ракетної атаки РФ по місту вночі 1 червня, ДніпроГЕС перебуває в критичному стані, а про вироблення електроенергії — навіть не йдеться.