Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Кримінал » СБУ затримала в Запоріжжі блогера, який публікував відео про ЗСУ у Телеграм-каналі

СБУ затримала в Запоріжжі блогера, який публікував відео про ЗСУ у Телеграм-каналі

СБУ затримала в Запоріжжі блогера, який публікував відео про ЗСУ у Телеграм-каналі

СБУ

Затримано блогера, який розсилав дані про ЗСУ у Телеграм-канал

Cлужба безпеки України (СБУ) у Запоріжжі затримала адміністратора Телеграм-каналу, який розміщував важливу військову інформацію. Чоловік публікував відеозаписи з вогневих позицій та переміщення бронетехніки українських військ. Він вів власний Telegram-канал із аудиторією в майже 140 тис користувачів. Серед контенту про перебіг бойових дій на території України, він оприлюднив відеозаписи розташування вогневої позиції ЗСУ в Куп’янському районі Харківщини та оборонних ліній українських захисників поблизу Роботиного на Запоріжжі.

Останньою «краплею» стало відео з переміщенням гаубиць М777 через польський кордон. У справі фігурують також і інші епізоди такої «діяльності». 

З 5 червня чоловік знаходиться в СІЗО. 

Ймовірна СБУ затримала адміністратора каналу Supernova+, який був відомий тим, що брав відео бригад ЗСУ та відрізав на відео офіційні логотипи підрозділів і додава свої. 

Підозрюваний опублікував у Telegram відео з вогневою точкою Сил оборони, стверджує слідство.
Блогер із Запоріжжя затриманий СБУ

Його дії є порушенням законодавства, і йому загрожує до 8 років ув’язнення за незаконне поширення військової інформації.


Нагадаємо, сьогодні на Оріхівському напрямку Сили оборони відбили одну атаку армії РФ, ще одне боєзіткнення триває. Ситуація в лінії захисту біля Роботиного важка, ворог щоденно атакує та намагається повернути всі втрачені позиції, які ЗСУ зайняли минулого літа.

Яка ситуація на Запорізькому фронті:

Російські війська нещодавно просунулися на південний схід від Гуляйполя та Роботине Запорізької області. Російські сили нещодавно просунулися в межах Роботине на тлі триваючих позиційних боїв у цьому районі. Геолокаційні кадри показують, що російські війська нещодавно просунулися до північі Роботиного.

На Запорізькому напрямку ситуація незмінна, а Роботине під контролем України. Українські військові взяли в полон окупанта, який розповів навіщо росіяни запустили фейк про Роботине.

Нагадаємо, що попри заяви про “взяття Роботиного” у Запорізькій області, які час від часу роблять російські підрозділи, населений пункт і надалі перебуває під контролем України. Пресофіцер бригади “Червона калина” Микола Коваль заявив, що росіяни не припинять спроб штурмових дій на Запорізькому напрямку.

Також російські війська продовжили наземні атаки в західній частині Запорізької області, але підтверджених змін на лінії фронту зафіксовано не було. Російські війська атакували поблизу Роботино з боку Новопрокопівки.

У ніч на 14 травня російські війська атакували Україну безпілотниками типу Shahed та балістичною ракетою “Іскандер-М”. Сили протиповітряної оборони збили усі 18 запущених “Шахедів”, у тому числі – у Запорізькій області.