Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Суспільство » 849-й день війни: підсумки дня в Запорізькій області

849-й день війни: підсумки дня в Запорізькій області

849-й день війни: підсумки дня в Запорізькій області

Як минув 849-й день повномасштабного вторгнення Росії на територію України. Журналісти Inform.zp.ua зібрали головні новини для Запоріжжя та області за сьогодні, 21 червня.

  • СБУ затримала в Запоріжжі блогера, який публікував відео про ЗСУ у Телеграм-каналі. Серед контенту про перебіг бойових дій на території України, він оприлюднив відеозаписи розташування вогневої позиції ЗСУ в Куп’янському районі Харківщини та оборонних ліній українських захисників поблизу Роботиного на Запоріжжі.
  • Містяни скаржаться на відсутність поліції та неробочі світлофори під час відлючень світла в Запоріжжі. На складних перехрестях це часто може призвести до аварій. Там не завжди можна помітити регулювальників під час вимкнення світлофорів. Читачі поскаржились, що особливо небезпечна ситуація на перехрестях.
  • На Оріхівському напрямку Сили оборони відбили одну атаку армії РФ, ще одне боєзіткнення триває. На Оріхівському напрямку Сили оборони України відбили одну атаку армії РФ в районі Малої Токмачки Запорізької област.
  • У Запоріжжі перекриють рух через греблю Дніпровської ГЕС на два дні. У зв’язку з проведенням ремонтних робіт на греблі Дніпровської ГЕС, рух через неї буде перекритий протягом вихідних днів.
  • Російські військові продовжують здійснювати авіаційні удари по Запорізькій області. Вранці 21 червня окупанти атакували Воздвиженську громаду. Ворог застосував фугасні авіабомби, завдавши ударів по Воздвиженці. Будинок мирних мешканців був повністю зруйнований. На жаль, внаслідок цього удару загинула одна людина, ще двоє отримали поранення.
  • У Запорізькій обласній лікарні лікарі провели унікальну операцію – мультиорганний забір органів від посмертного донора та успішну пересадку серця. Донором стала запоріжанка, у якої констатували смерть мозку. Один донор врятував три життя.
  • Авіація ЗСУ знищила командний пункт російської армії в окупованій Василівці. Дві авіабомби зруйнували штаб окупантів.