Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Суспільство » Де відпочити? » Медики попереджають: ризики купання на міських пляжах під час заборони

Медики попереджають: ризики купання на міських пляжах під час заборони

Медики попереджають: ризики купання на міських пляжах під час заборони

Купатися заборонено / Купаться запрещено

У Запоріжжі продовжує діяти заборона купання на міських пляжах, але деякі жителі її ігнорують. Спеціалісти пояснюють ризики такої поведінки, а фахівці систематично проводять дослідження якості води та піску на пляжах міста.

Запорізьке міське управління Головного управління Держпродспоживслужби в Запорізькій області наголошує, що масовий відпочинок на воді може призвести до зараження такими небезпечними захворюваннями, як кишкові інфекції, вірусний гепатит «А», черевний тиф, лептоспіроз та холера.

За період з 1 по 7 червня 2024 року в Запорізькій області зареєстровано 41 випадок гострої кишкової інфекції. Спалахів гострих кишкових інфекцій не зафіксовано. З числа зареєстрованих 28 випадків сталися серед дітей від 0 до 17 років, зокрема 3 випадки серед дітей до року.

Жителів міста закликають дотримуватися заборони купання на міських пляжах та бути уважними до свого здоров’я, щоб уникнути небезпечних захворювань.


Нагадаємо, що у Запоріжжі продовжує діяти заборона на відвідування пляжів, що ввели ще на початку повномасштабної війни. Тим не менш, ці місця відпочинку приводять до ладу.

“У разі скасування заборони відвідування місць відпочинку населенням на водних об’єктах буде можливий розгляд питання офіційного відкриття пляжів та пляжного сезону в місті”, – зазначили в Управлінні з питань екологічної безпеки.

Як писав раніше Inform.zp.ua, у Запоріжжі планують привести до ладу 79 парків та скверів. Також в місті ввімкнуть 8 фонтанів. До сезону відпочинку підготують три міські пляжі. Секретар міської ради Регіна Харченко наголосила, що підготовка місць масового відпочинку є зоною особистої відповідальності керівників профільних комунальних підприємств.