Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Суспільство » Росія почала запускати ракети по Україні з Азовського моря: що відомо

Росія почала запускати ракети по Україні з Азовського моря: що відомо

Росія почала запускати ракети по Україні з Азовського моря: що відомо

Крилаті ракети типу “Калібр” / Крылатые ракеты типа “Калибр”

Речник ВМС України Дмитро Плетенчук повідомив, що вночі 22 червня російські війська вперше здійснили запуск ракет “Калібр” з акваторії Азовського моря.

Про це речник ВМС заявив в ефірі телемарафону.

Це є важливим поворотним моментом у війні, оскільки Росія вважає Азовське море безпечнішою акваторією для своїх дій, ніж Чорне море.

“Чотири ракети було випущено з акваторії Азовського моря, і це є важливим поворотним моментом, тому що, як бачите, вони використовують його, вважаючи безпечнішою акваторією, ніж Чорне море”, – зазначив Плетенчук в ефірі телемарафону.

Плетенчук додав, що Силам оборони вдалося знешкодити всі “Калібри”, адже ракети цього типу вже не такі ефективні, як на початку повномасштабного вторгнення.

“Вони вирішили, що можуть використовувати Азовське море для розміщення своїх кораблів і застосування. Але, звісно, забувають вони, мабуть, що Азов теж досить недалеко від нас знаходиться”, – додав Плетенчук.

На даний момент в Азовському морі знаходяться три ракетоносії, на їх борту може бути до 20 ракет. У ніч на 22 червня російські окупанти завдали ракетно-авіаційного удару по об’єктах критичної інфраструктури в різних регіонах України. Сили ППО збили 12 з 16 ракет та всі 13 “Шахедів”.

Вночі росіяни знову атакували Запорізьку область. Поцілили в об’єкт енергетичної інфраструктури. На місці вибуху сталася пожежа, є пошкодження обладнання. Поранення отримали двоє енергетиків. Наслідки для енергосистеми будуть відомі пізніше.


Нагадаємо, раніше повітряні Сили ЗСУ в співпраці з ГУР знищили літак А-50 над Азовським морем.