Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Суспільство » ЖКГ » Робота критичної інфраструктури та адмінбудівель в умовах постійних атак рф на об’єкти енергетики в Запорізькій області

Робота критичної інфраструктури та адмінбудівель в умовах постійних атак рф на об’єкти енергетики в Запорізькій області

Робота критичної інфраструктури та адмінбудівель в умовах постійних атак рф на об’єкти енергетики в Запорізькій області

Атака на об’єкти енергетики/фотоілюстрація

Після початку повномасштабного вторгнення російські окупаційні війська почали масово атакувати об’єкти енергетичної інфраструктури. За інформацією видання Financial Times, цього року росія змінила тактику ударів по енергетичній інфраструктурі України, використовуючи високоточні ракети для знищення електростанцій у менш захищених районах, ніж Київ.

Голова Запорізької обласної військової адміністрації Іван Федоров розповів в ефірі телемарафону, як Запоріжжя та Запорізька область пристосувалися до життя в умовах енергодефіциту.

За словами посадовця, мешканці міста та області звикли до погодинних відключень, як і вся держава, слідкуючи за інформацією про відключення від обленерго. Він зазначив, що ситуація значно складніша в 50 населених пунктах, які знаходяться на прифронтових територіях. В цих місцях вже два з половиною роки немає світла, і жителі змушені жити на генераторах.

Іван Федоров також додав, що для функціонування критичної інфраструктури та лікарень в таких умовах вводяться певні обмеження. Наприклад, у Запоріжжі вимкнено дві третини зовнішнього вуличного освітлення для економії:

“Цього достатньо, щоб якось дбати про безпеку в нічному місті, але точно недостатньо для комфортного перебування наших мешканців”, — розповів він.

Усі лікарні оснащені дизельними генераторами, які при потребі забезпечують живлення на кілька діб. Адміністративні будівлі також обладнані генераторами.

З постачанням води та газу перебоїв немає.

Нагадаємо, вночі росіяни знову атакували Запорізьку область. Поцілили в об’єкт енергетичної інфраструктури. Внаслідок чого постраждали двоє енергетиків. 38-річного чоловіка доставили до лікарні у тяжкому стані, а його 50-річний колега перебуває в медичному закладі у стані середньої тяжкості з осколковими пораненнями.

Один з постраждалих енергетиків помер у лікарні.

Речник ВМС України Дмитро Плетенчук повідомив, що вночі 22 червня російські війська вперше здійснили запуск ракет “Калібр” з акваторії Азовського моря.

Це є важливим поворотним моментом у війні, оскільки Росія вважає Азовське море безпечнішою акваторією для своїх дій, ніж Чорне море.