Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Кримінал » Резонанс » СБУ звинувачує Балицького у примусовому переміщенні та жорстокому поводженні з жителями Запорізької області

СБУ звинувачує Балицького у примусовому переміщенні та жорстокому поводженні з жителями Запорізької області

СБУ звинувачує Балицького у примусовому переміщенні та жорстокому поводженні з жителями Запорізької області

Фотоілюстрація/иллюстрация.

Колаборант Євген Балицький/колаборант Евгений Балицкий

Служба безпеки України (СБУ) заочно повідомила про підозру так званому очільнику окупаційної адміністрації тимчасово окупованої частини Запорізької області Євгену Балицькому у новому кримінальному провадженні.

Про це повідомляється у тексті підозри та повістки про виклик Балицькому на сайті офісу Генпрокурора.

За даними слідства, псевдогубернатор примусово перемістив щонайменше 50 місцевих жителів з окупованої території регіону. Правоохоронці встановили, що примусове переміщення застосовувалося до жителів Мелітопольського, Василівського, Пологівського і Бердянського районів Запорізької області.

14 липня 2022 року Євген Балицький видав указ про заходи відповідальності за правопорушення, які посягають на громадський порядок і громадську безпеку.

Слідчі СБУ повідомили про підозру Балицькому за такими статтями:

  • Жорстоке поводження з військовополоненими або цивільним населенням;
  • Вигнання цивільного населення для примусових робіт;
  • Розграбування національних цінностей на окупованій території;
  • Застосування засобів ведення війни, заборонених міжнародним правом;
  • Інші порушення законів та звичаїв війни, а також віддання наказу про вчинення таких дій (ч.1 ст.438 ККУ).

У разі доведення його вини, Євгену Балицькому загрожує позбавлення волі на строк до дванадцяти років.

Нагадаємо, колишньому народному депутату від «Опозиційної платформи – За життя» Євгену Балицькому, який очолив російську окупаційну адміністрацію на захопленій частині Запорізької області, повідомили про підозру 26 травня 2022 року.

Вищий антикорупційний суд конфіскував частину активів родини Балицького.

У родичів колаборанта конфіскували частки у статутному капіталі 9 підприємств, зокрема: ТОВ «Мелітопольський завод підшипників ковзання», ТОВ «Лігіон», ТОВ «ТелерадіоКомпанія МТВ-Плюс», ТОВ «Аквабіом», ТОВ «Автогідроагрегат», ПП «Бріз», ТОВ «БАСТІОН М-70», АТ «САЛЮТ» та ТОВ «АВІАЦІЙНА ГРУПА».