Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Суспільство » Бригадний генерал Гнатов, командувач ОТУ “Запоріжжя”, очолив Об’єднані сили

Бригадний генерал Гнатов, командувач ОТУ “Запоріжжя”, очолив Об’єднані сили

Бригадний генерал Гнатов, командувач ОТУ “Запоріжжя”, очолив Об’єднані сили

Андрій Гнатов
Фото з сайту “Новинарні”/Андрей Гнатов
Фото с сайта “Новинарні”

Новим командувачем Об’єднаних сил Збройних Сил України став бригадний генерал Андрій Вікторович Гнатов. Він замінив на цій посаді генерал-лейтенанта Юрія Содоля.

Про це повідомляється на офіційному сайті президента України Володимира Зеленського.

У понеділок, 24 червня, президент Володимир Зеленський звільнив Юрія Содоля з посади командувача Об’єднаних сил. На його місце було призначено Андрія Гнатова. У повідомленні Зеленського зазначено:

“Обговорили також і кадрові питання у Збройних Силах України. Я ухвалив рішення замінити командувача Об’єднаних сил Збройних Сил України генерал-лейтенанта Юрія Содоля на бригадного генерала Андрія Гнатова”.

Перед звільненням Юрія Содоля народна депутатка від партії “Слуга народу” Мар’яна Безугла звинувачувала його в тому, що він не береже солдатів, називаючи його “м’ясником”.

Інформація про нового командувача Андрія Гнатова.

Андрій Гнатов має багаторічний досвід служби у Збройних Силах України. Він закінчив Харківський інститут танкових військ у 2001 році і має досвід служби як морський піхотинець. Зокрема:

  • З 2016 до 2018 року керував штабом 36-ї окремої бригади морської піхоти.
  • З 2018 до 2021 року командував 36-ю окремою бригадою морської піхоти ВМС ЗСУ імені контрадмірала Михайла Білинського, яка була сформована з вихідців з Криму.
  • У 2022 році очолив штаб і став заступником командувача військ оперативного командування “Південь” Сухопутних військ ЗСУ.
  • У червні 2022 року отримав звання бригадного генерала від президента України Володимира Зеленського.
  • У 2022 році змінив генерала Дмитра Марченка і очолив оборону Миколаєва.
  • У листопаді 2022 року став одним із командувачів звільнення Херсонщини.
  • Навесні 2023 року був керівником оборони Бахмута.

Нагадаємо, міністр освіти і науки України Оксен Лісовий анонсував нові заходи для організації навчального процесу взимку. У школах і вишах планують впровадити онлайн-навчання або “змішаний формат”, змінити розклади занять та збільшити тривалість зимових канікул.