Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Кримінал » Колишній правоохоронець одразу пішов на співпрацю з окупантами в Якимівці

Колишній правоохоронець одразу пішов на співпрацю з окупантами в Якимівці

Колишній правоохоронець одразу пішов на співпрацю з окупантами в Якимівці

Фотоілюстрація/Фотоиллюстрация

Слідством встановлено, що колишній правоохоронець після повномасштабного вторгнення одразу пішов на співпрацю з російськими окупантами в тимчасово окупованій Якимівці.

Про це повідомляє пресслужба Державного бюро розслідувань (ДБР).

Вже у квітні 2022 року колишній правоохоронець у тимчасово окупованій Якимівці розпочав “службу” у незаконно створеному загарбниками правоохоронному органі. Чоловік виконував вказівки окупаційної влади, зрадивши присягу, брав участь у патрулюванні міста, а також незаконно перевіряв транспорт місцевих мешканців.

Колишньому правоохоронцю повідомлено про підозру у державній зраді (ч. 2 ст. 111 КК України). Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк п’ятнадцять років або довічне ув’язнення з конфіскацією майна.

Колишній правоохоронець
Фото пресслужби ДБР

Нагадаємо, у Запорізькій області двоє мешканців, працівник комунгоспу та освітянка пенсійного віку, піднялися по кар’єрних сходах завдяки співпраці з окупантами. Вони очолили освітні заклади та організували навчальний процес за стандартами держави-агресора. За свої злочинні дії колаборанти можуть отримати тюремний термін.

До початку повномасштабного вторгнення 36-річний житель села Андрівка Бердянського району працював у місцевому комунгоспі. Після окупації він погодився на співпрацю з представниками держави-агресора та обійняв керівну посаду директора так званої “Троянської середньої школи” Бердянського району.

Ще одна зрадниця, 64-річна освітянка з Мелітопольського району, стала директоркою навчального закладу, створеного окупаційною адміністрацією під назвою “Воскресенська загальноосвітня школа № 58”.