Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Суспільство » Здоров'я » Купатися в Запоріжжі небезпечно: причини

Купатися в Запоріжжі небезпечно: причини

Купатися в Запоріжжі небезпечно: причини

Центральний пляж у Запоріжжі. Фото: Inform.zp.ua/Центральный пляж в Запорожье. Фото: Inform.zp.ua

Жителям Запоріжжя не рекомендують купатися на місцевих пляжах та водоймах через ризик підхопити кишкову паличку.

Про це розповів завідувач відділення епідеміологічного нагляду та профілактики неінфекційних захворювань Запорізької філії ОЦКПХ Олександр Савін, повідомляє пресслужба ЗОВА.

У червні фахівці відібрали 27 проб води з пляжів та водойм Запоріжжя. За результатами досліджень, у 19 з них виявлено небезпечні збудники кишкових захворювань, зокрема холероподібні та авірулентні холерні вібріони.

“У відібраних пробах збудників холери не виявлено. Попри це, наявні у водоймах вібріони при заковтуванні води можуть викликати гострі кишкові інфекції. Тож купатися в річці Дніпро не рекомендується”, – пояснив фахівець.

Медики провели обстеження понад 200 запоріжців, які звернулись до лікарень з кишковими розладами. На сьогодні захворювання на холеру не виявлено.

Крім того, фахівці перевірили пісок у прибережній зоні і з’ясували, що він не відповідає санітарним нормам.

Нагадаємо, комунальники привели до ладу міські пляжі Запоріжжя. В місті продовжує діяти заборона на купання, тому пляжі офіційно не відкриті для відпочинку.

Центральний, Правобережний і Заводський пляжі в Запоріжжі комунальники привели в належний стан. На пляжах пофарбували архітектурні об’єкти, прибрали сухе гілля та траву, очистили пісок від сміття.